Kuzey Makedonya'da gece kulübünde yangın: En az 51 ölü
Kuzey Makedonya'nın Koçana kentindeki bir gece kulübünde çıkan yangında en az 51 kişi yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: DHA
Kuzey Makedonya'nın Koçana kentinde bulunan bir gece kulübünde, içeride yüzlerce kişi varken çıkan yangında en az 51 kişi hayatını kaybetti.
Ülke basınına göre yangın yerel saatle 03.00 civarında çıktı. Bu sırada gece kulübünde bir konseri izlemek için bir araya gelmiş yaklaşık 1500 kişi bulunuyordu.
Alevlerin gece kulübünün tavanına ve çatısına sıçradığı belirtildi. İçişleri Bakanlığı 51 kişinin yaşamını yitirdiğini, 100'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. Yaralananlar çevredeki hastaneleri sevk edildi.
Alman ajansı dpa'nın haberine göre, Makedonya İçişleri Bakanlığı, yangının havai fişek kullanımı nedeniyle çıktığını belirtti. Yerel televizyon kanalı Koçani TV ise ışık efektleri için kullanılan teknik ekipmanın yangına neden olduğunu öne sürdü. (Dış Haberler)
Evrensel'i Takip Et