TTB ve DTO: “Savaşa Karşı Barışı, Ölüme Karşı Yaşamı Savunuyoruz”
TTB ve DTO “Sağlığın Belirleyicisi Olarak Barış” panelinin ardından Alevilere yönelik saldırılar, dünyada ve bölgede yaşanan çatışmalar ve barış mücadelesi ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı.

Fotoğraf: TTB
Diyarbakır – Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Diyarbakır Tabip Odası (DTO), 15 Mart 2025 günü Diyarbakır ÇandAmed Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Sağlığın Belirleyicisi Olarak Barış” panelinin ardından Suriye’de Alevilere yönelik saldırılar başta olmak üzere dünyada ve bölgede yaşanan çatışmalar ve barış mücadelesi ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.
TTB Merkez Konseyi üyeleri ve çok sayıda tabip odası yöneticisinin yanı sıra emek-meslek örgütlerinin, demokratik kitle örgütlerinin ve siyasi partilerin temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte basın açıklamasını DTO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Veysi Ülgen okudu.
Sağlıklı olma halinin en önemli belirleyicilerinden birinin barış olduğu belirtilen açıklamada barışın yeniden gündeme geldiği bu dönemde demokratikleşme ile birlikte gerçek bir barışın sağlanmasının en temel ihtiyaçlardan biri olduğu ifade edildi. Suriye’de Alevilere yönelik katliamların toplumsal dinamikleri etkileme ve bölgenin yeni bir savaş cehennemine sürüklenmesi riskini barındırdığına dikkat çekilen açıklamada; “TTB, her durumda tavizsiz olarak ‘yaşam hakkını’ savunan bir örgüttür. TTB, uluslararası insancıl hukuk kurallarını ihlal eden, sivilleri ve sağlık görevlilerini, doğayı, tarihsel birikimi katleden, sağlık kuruluşlarını bombalayan, coğrafyayı yaşanmaz hale getirecek her türlü yapı ve oluşumun ‘savaş suçu’ işlemiş, ‘yaşam hakkı’ ihlaline yol açmış olduğunu kabul eder. Savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı savunur” denildi. Açıklama, siyasi iktidara ve uluslararası güçlere bu suçun durdurulması için harekete geçme ve sorumlulardan hesap sorma çağrısıyla sona erdi. (Haber Merkezi)
Evrensel'i Takip Et