Bayhan'dan grev kırıcılığına tepki: "Işıkhan görevini yap"
EMEP Milletvekili İskender Bayhan, işçilere yüzde 8 zam dayatan Tezcan Galvaniz patronunun grev kırıcılığına da kalkıştığını söyleyerek Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ı görevini yapmaya davet etti.
Düşük zam dayatmasına karşı greve çıkan Tezcan Galvaniz işçilerini ziyaret ettikten sonra Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Emek Partisi (EMEP) İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, yüzde 8 zam dayatan patronun bir de grev kırıcılığına giriştiğini söyleyerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı fabrikaya müfettiş görevlendirmeye çağırdı.
“Grev kırıcılığını cezalandır”
Tezcan Galvaniz işçilerine yüzde 8 zam dayatılmasına tepki gösteren Bayhan, “Son 40 yılda üretimini 26 kat artıran Tezcan Galvaniz patronu, işçilere yalnızca yüzde 8 zam öneriyor. İşçi kardeşlerimiz ise bunu kabul etmeyerek greve çıkıyorlar ve sonuna kadar haklılar. Grevleri başarıyla sonuçlanana kadar yanlarında olacağız. Ancak grevin kırılması için olmadık ayak oyunları yapılıyor. Buradan bir kez daha, orada söylediğimiz gibi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a sesleniyoruz: Bir an önce oraya bir müfettiş görevlendir ve grev kırıcılarının hukuksuz davranışlarını cezalandır! Tezcan Galvaniz işçilerinin haklı grevi sonuçlanana kadar onların yanında olmaya, taleplerini dile getirmeye devam edeceğiz.” dedi.
“Barajsız sendika, yasaksız grev, güvenceli iş”
Bayhan sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu ülkede sendikalaşma, toplu sözleşme ve grev hakkı bir arada olmadıkça, tek tek hiçbirinin anlamı veya işlevi kalmamıştır. Eğer gerçek anlamda bir toplu sözleşme düzeni olacaksa, sendikal örgütlenmenin önündeki tüm engeller kaldırılmalı ve grev yasakları sona erdirilmelidir. Grev, toplu sözleşme ve sendikal özgürlükler ancak yan yana olduğunda anlamlıdır.”
Sürdürdükleri kampanyanın güçlenmesi için ülke genelinde stantlar açarak ve imzalar toplayarak bir kanun teklifi hazırladıklarına değinen Bayhan, “Önümüzdeki süreçte, on binlerce işçi kardeşimizin talebi doğrultusunda, Barajsız sendika, yasaksız grev ve güvenceli iş için gerekli yasal düzenlemeleri içeren bir kanun teklifini Meclis'e sunacağız. Bundan sonra, Meclis'te gerçekten işçilerin ve emekçilerin taleplerine yönelik yasaların nasıl yapılması gerektiğine dair bir örnek oluşturacağız. Tüm işçi ve emekçi kardeşlerimizi bu kampanyayı büyütmeye çağırıyoruz! Bu kampanya ne kadar güçlü olursa, Meclis'te sesiniz o kadar güçlü çıkar ve bundan sonraki mücadelelerimize de yol gösterici olur” dedi. (İşçi Sendika Servisi)
Evrensel'i Takip Et