19 Mart 2025 12:52

Lampione açıklarında mülteci botu alabora oldu: 6 ölü, 40 kayıp

Afrika'dan Avrupa'ya geçmeye çalışan mültecilerin bulunduğu teknenin Akdeniz'de alabora olması sonucu 6 kişinin öldüğü, 40 kişinin kaybolduğu, 10 kişinin kurtarıldığı bildirildi.

Lampione açıklarında mülteci botu alabora oldu: 6 ölü, 40 kayıp

Fotoğraf: @MSD_Sea/X

Akdeniz’de içinde mültecilerin bulunduğu teknenin Akdeniz'de alabora olması sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi kayboldu, 10 kişi sağ kurtarıldı.

İtalyan ANSA ajansının haberinde, İtalyan Mali Polisi ve İtalya Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarının, Lampedusa Adası'nın batısındaki Lampione Adası açıklarında alabora olan bir mülteci botundan dün 6'sı erkek 4'ü kadın toplam 10 kişiyi kurtardığı, 6 kişinin ise cansız bedenine ulaştığı belirtildi.

Kurtarıldıktan sonra Lampedusa Adası'na taşınan mülteciler, verdikleri ifadede, botta 40 kişinin daha olduğunu ve bu kişilerin denizde kaybolduğunu belirtti.

Bu ifadeler doğrultusunda İtalyan güvenlik güçleri, arama kurtarma çalışmalarını sürdürdü.

Mültecilerin, Tunus'un Sfaks kentinden 16 Mart'ta 56 kişi olarak hareket ettikleri belirtildi.

İtalya İçişleri Bakanlığının verilerine göre, 1 Ocak-18 Mart döneminde Akdeniz'i aşarak ülkeye gelen mültecilerin sayısı 8 bin 743 oldu. Geçen yıl aynı dönemde bu sayı 8 bin 630 olarak kaydedilmişti.

Uluslararası Göç Örgütünün (IOM) verilerine göre, yıl başından 17 Mart'a kadar olan dönemde, 140 mülteci Orta Akdeniz'de kayboldu. (AA)

İLGİLİ HABERLER

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Gelecek kavgası
İktidarın bekası için artan baskılara karşı

Gelecek kavgası

Operasyonlar toplum için ağır sorunlara itirazı güçlendiren bir rol üstlendi. Geleceksizlik cenderesinde olan gençler için adeta bardak taştı. Ücretleri baskılanan halk yarına sahip çıkıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla ilgili Ömer Çelik: Bizim dosya hakkında bilgimiz yok. Siyasetçinin yapması gereken yargı sürecini beklemek.

Evrensel'i Takip Et