19 Mart 2025 18:41

Şahin: Gerekli yaptırımlar en üst sınırdan uygulanır

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, televizyonların resmi açıklamaları vermesini isterken, RTÜK uzmanlarının kanalları incelediğini söyledi, yaptırımların en üst sınırdan uygulanacağı tehdidinde bulundu.

Şahin: Gerekli yaptırımlar en üst sınırdan uygulanır

Fotoğraf: DHA

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına dair haber yapan kanallara “soruşturmalar tamamen hukuk çerçevesinde olup, yapılan yayınlar izleme uzmanlarımız tarafından sürekli olarak incelenmektedir” uyarısında bulundu ve “yasal mevzuata aykırı yayın yapan” yayıncılara en üst sınırdan ceza uygulanacağı sinyallerini verdi.  

Kanallara uyarı: Resmi açıklamaları verin

Ebubekir Şahin, Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına değinmeden yaptığı açıklamada gözaltılar için “Yaşanan gelişmeler” derken yayıncı kuruluşların haber içeriklerinde editoryal bağımsızlıklarını koruduklarını savundu, yayıncıların “kamu yararını ve toplum huzurunu gözetmeleri gerektiğini” söyledi. 

Şahin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan ve diğer resmî kaynaklardan gelen açıklamaların dikkate alınması gerektiğini belirterek “Haber sunucuları ve program yorumcularının olayları kişisel siyasal görüşleriyle şekillendirmemesi, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve toplumdaki güven ortamını zedelememesi açısından büyük önem arz etmektedir” ifadelerine yer verdi.

‘Uzmanlarımız sürekli incelenmekte’

RTÜK Başkanı açıklamasında “Yayın hizmetleri; hukukun üstünlüğü, adalet ve tarafsızlık esasına aykırı olamaz” maddesini hatırlatarak şöyle devam etti: “Gerçekleştirilen soruşturmalar tamamen hukuk çerçevesinde olup, yapılan yayınlar izleme uzmanlarımız tarafından sürekli olarak incelenmektedir. Yasal mevzuata aykırı yayın yapan yayıncı kuruluşlara gerekli yaptırımların en üst sınırdan uygulanacağını hatırlatır, halkımızın doğru ve tarafsız haber almasını temin eden tüm medya kuruluşlarına teşekkür ederiz.” (Medya Servisi)

İLGİLİ HABERLER

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Diplomaya da kayyım!

Diplomaya da kayyım!

Bir süredir operasyonlar, tutuklamalar, kayyım atamalarıyla siyaset alanını zorla daraltan iktidarın, bir ‘hayali’ daha gerçekleşti. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olması beklenen Ekrem İmamoğlu’nun diploması, iktidara yakın gazetecilerin günlerdir anons ettiği gibi, üniversite yönetimi marifetiyle iptal edildi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
20 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et