20 Mart 2025 20:11

Aliağa İZSU ve yerel hizmet birimi emekçileri: Geç kalmadan birlikte hareket etmeliyiz

Aliağa İZSU ve yerel hizmet biriminde çalışan emekçiler, İBB soruşturması sonucu yaşanan gözaltılara tepki gösterdi. Emekçiler, "Geç kalmadan birlikte hareket etmeliyiz" dedi.

Aliağa İZSU ve yerel hizmet birimi emekçileri: Geç kalmadan birlikte hareket etmeliyiz

Fotoğraf: Evrensel

İzmir — Aliağa İZSU ve yerel hizmet biriminde çalışan Genel-İş ve Tüm Bel-Sen üyesi emekçiler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önce diplomasının iptal edilmesi ardından ise aralarında danışmanlarının da yer aldığı 105 kişi ile birlikte gözaltına alınmasına karşı iş yerlerinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Ortak basın metnini ise yerel hizmetler biriminde çalışan Tüm Bel-Sen üyesi Ümit Gül okudu.

"Tüm emek ve demokrasi güçlerine gözdağıdır"

Son gelişmelerin bir kez daha gösterdiği üzere tek adam iktidarının baskı, yasak, gözaltı ve tutuklamalarla halkı sindirme politikasını en ağır biçimde sürdürmekte olduğunu kaydeden Gül, “Ancak bizler, bu saldırılar karşısında geri çekilmeyecek, haklarımızı ve irademizi savunmaya devam edeceğiz. Dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın gözaltına alınması, yalnızca bir belediye başkanına yönelik bir operasyon değildir. Bu hamle, tüm emek ve demokrasi güçlerine yönelik bir gözdağıdır. Halkı, işçileri ve emekçileri baskıyla geri adım attırmaya yönelik bir sindirme politikasıdır” diye konuştu.

"İrademizin gasbedilmesine izin vermeyeceğiz"

Bu saldırıları durdurmanın yolunun, işçi ve emekçilerin mücadelesini en geniş cephede birleştirmekten, genel grev ve genel direniş hattını örgütlemekten geçtiğini belirten Gül, “Buradan tüm iş yerlerinden, fabrikalardan, meydanlardan çağrımızdır: Başta üyesi olduğumuz sendikalar ve emek örgütleri olmak üzere, tüm demokratik kitle örgütlerini, işçileri, emekçileri ve halkın tüm kesimlerini güçlü ve ortak bir mücadele için bir araya gelmeye çağırıyoruz. Geç kalmadan, irademizi savunmak için birlikte hareket edelim” ifadelerini kullandı. (Evrensel)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Sabancı’ya 44 uçak devletten!

Sabancı’ya 44 uçak devletten!

Ali Sabancı’ya ait Pegasus 100 uçak aldı, 4.4 milyar dolar değerindeki 44 uçak teşvik ve vergi indirimleriyle devlet kasasından karşılandı. Uçak alımı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ali uçak alacak mısın?” diye sormasıyla gündeme gelmişti. Sabancı, 100 uçak siparişi daha verdi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan'ın koltuğuna talip olan İmamoğlu'na yapılan operasyona tepki için sokağa çıkanlara yönelik gözaltı ve tutuklamalar sürüyor.

Evrensel'i Takip Et