20 Mart 2025 14:31

Kukla üretimi ve kullanımı atölyesi başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ÇGSM (Çağdaş Gösteri Sanatları Merkezi) ve TheaterIST işbirliği ile gerçekleştirilecek ‘Çağdaş Sahne için Kukla Üretimi ve Kullanımı Atölyesi’ 8 Nisan’da başlıyor.

8, 9 ve 10 Nisan’da olmak üzere 3 gün sürecek atölye çalışması Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi stüdyolarında 11:00-15:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. 

Kukla tasarımı için malzemeyle çalışılacak olup, sonrasında kuklaların kullanımı üzerine çalışılacağı duyurulurken, Alissa Mello; atölyesini şöyle açıklıyor: “Atölyede, bedensel imge ve gücünü kukla malzemesinin içinde keşfetmeyi öneriyorum. Başlangıç sorumuz şu olacak: kukla aracılığıyla toplumsal cinsiyeti nasıl araştırırız?​”

Kontenjan sınırı olan etkinlikte katılmak isteyenler, 25 Mart Salı gün sonuna kadar kısa özgeçmişleriyle birlikte katılım taleplerini cgsm.atolye@ibb.gov.tr adresine yapacak. (Kültür Servisi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Sabancı’ya 44 uçak devletten!

Sabancı’ya 44 uçak devletten!

Ali Sabancı’ya ait Pegasus 100 uçak aldı, 4.4 milyar dolar değerindeki 44 uçak teşvik ve vergi indirimleriyle devlet kasasından karşılandı. Uçak alımı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ali uçak alacak mısın?” diye sormasıyla gündeme gelmişti. Sabancı, 100 uçak siparişi daha verdi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan'ın koltuğuna talip olan İmamoğlu'na yapılan operasyona tepki için sokağa çıkanlara yönelik gözaltı ve tutuklamalar sürüyor.

Evrensel'i Takip Et