20 Mart 2025 15:19

Vatandaşlar Vatan Caddesi ve Taksim'in trafiğe kapatılmasına tepkili

Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından İstanbul'daki olağanüstü önlemler sürüyor. Başta Vatan Caddesi civarı olmak üzere bazı cadde ve sokakların trafiğe kapatılmasına yurttaşlar tepkili.

Vatandaşlar Vatan Caddesi ve Taksim'in trafiğe kapatılmasına tepkili

Fotoğraf: ANKA

İstanbul- İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere çok sayıda belediye yöneticisinin gözaltına alındığı operasyon nedeniyle İstanbul Valiliğinin aldığı olağanüstü önlemler devam ediyor. Trafiğe kapatılan Vatan Caddesi'nin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu bölüme yayaların giriş çıkışları da polis kontrolüyle yapılıyor. Polis bariyerleriyle ablukaya alınan bölgede işi olan ya da yaşayan vatandaşlar giriş çıkışlarda güçlük çekiyor. Benzer bir sorun, aynı önlemler çerçevesinde kapatılan Taksim Meydanı'nda da yaşanıyor. 

İstanbul Valiliği tarafından, 19-23 Mart tarihleri arasında dört gün süreyle her türlü toplantı, gösteri ve basın açıklaması yapılması yasaklandı. Karar kapsamında 19 Mart günü saat 06.00 itibariyle İBB’ye bağlı Metro A.Ş. tarafından işletilen - M1A Yenikapı - Atatürk Havalimanı ve M1B Yenikapı-Kirazlı metro hatlarının Emniyet-Fatih ile M2 Yenikapı-Seyrantepe-Hacıosman metro hattının Taksim İstasyonu durakları iptal edilerek yolcu giriş çıkışlarına kapatıldı. Başta Vatan Caddesi civarı olmak üzere bazı cadde ve sokaklar araç trafiğine kapatılırken, bazı bölgelerden yaya geçişine ya izin verilmiyor ya da polis kontrolünün ardından geçişe izin veriliyor. 

Fotoğraf: ANKA

Bariyerlerle çevrildi

Trafiğe kapatılan Vatan Caddesi'nin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu bölge ise bariyerlerle abluka altına alındı. Kapatılan bölgeye basın mensupları alınmazken, Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında bulunanların avukatları da alan dışında bir süre bekletildi. Avukatlar daha sonra beşerli gruplar halinde içeri alındı.

Alana sadece, iş ve sağlık sebebiyle girmek isteyen vatandaşlar kontrollü biçimde, belgelerini göstererek girebiliyor. İstanbul Tıp Fakültesi çalışanı bir yurttaş da "Vatan Caddesi'nde Göz ve KBB kampüsümüz var. Dün gözde işim olduğunu söylediğim halde geçemedim, şimdi geçmeyi deneyeceğim" dedi. Bir diğer yurttaş ise "Vergi dairesinde işim vardı. Normalde Emniyet durağında inip iki dakikada yürüyüp gideceğim yere, Aksaray'da inip bu yağmurda, oruçlu oruçlu yürüyüp şu sıraya giriyoruz. Çok sıkıntılı bir durum açıkçası. Uzaktan da geliyorum, arabamı Bayrampaşa'da bıraktım, metroya bindim, Aksaray'da indim ve yürüyorum bu yağmurda."

Taksim Meydanı da kapatıldı

Vatan Caddesi ve civarında alınan önlemler gibi Taksim Meydanı'nda da olağanüstü önlemler alındı. Taksim Metro durağının iptal edilmesi nedeniyle bölgede çalışan ve yaşayanlar ulaşımda güçlük çekti. 

Bir yurttaş, alınan önlemleri "Medeniyete vurulan kilit" olarak nitelerken, "Çekin bunları, böyle devam. Başka bir şey yok. İmamoğlu’ndan korktukları kadar Allah’tan korkmuyorlar" sözleriyle tepkisini dile getirdi. Yaşananların Türkiye ve İstanbul için "çok aşağılayıcı" olduğu yorumunu yapan bir başka yurttaş ise "Bu Türkiye’ye hiç yakışmıyor. O zaman çok diplomalar iptal olacak, en baştakinden... O zaman Türkiye’nin yarısının diploması gidecek" diye konuştu. Bir başkası ise İmamoğlu'nun hakkının yendiğini söyledi ve "İmamoğlu’na çok yanlış yapıldı. Bu ikinci, üçüncü hataları... Ayıp ediyorlar. Hakkını daha önce yediler, bir daha yediler, bir daha yediler... Peşindeyiz" dedi.

Fotoğraf: ANKA

İstanbul'da kapalı yollar

Vatan Caddesi ve çevresinde kapalı yollar şöyle:

- Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) ve Bu Caddeye Çıkan Tüm Yollar (Aksaray Kavşağı İle D100 Kavşağı Arası),
- Adnan Menderes Bulvarı Yan Yollar (Akdeniz Caddesi – Oğuzhan Caddesi kavşakları ile Kale Boyu caddesi – Sulukule Caddesi Kavşakları arası iki yönlü)
- Akşemsettin Caddesi ve Bu caddeye Çıkan Tüm Yollar
- Kocasinan Caddesi ve Bu Caddeye Çıkan Tüm Yollar
- Mütercim Asım Caddesi ve Bu caddeye çıkan tüm yollar
- Oğuzhan Caddesi ve Bu caddeye Çıkan tüm Yollar
- Akdeniz Caddesi ve Bu caddeye Çıkan tüm Yollar
- Şair Cem Sokak, Safran Sokak, Sarı Nasuh Sokak, Hüsrev Paşa Sokak, Hoca Efendi Sokak, Korkut Ata sokak, Neyzen İhsan Sokak, Albay Cemil Sakarya Sokak, Tuti Abdülatif Sokak, Zembilci Sokak, Yamak Sokak, Aktar Sokak, Yeni Bahçe Sokak, Keçeci Çeşmesi Sokak, Arpa Emini Köprüsü Sokak, Öztan Sokak, Keçeci Meydanı Sokak, Keçeciler Fırını Sokak, Kasideci Sokak, Mevlütçü Sokak.

Alternatif yollar:
- Turgut Özal Bulvarı Millet Caddesi
- Atatürk Bulvarı
- Fevzi Paşa Caddesi
- D-100 (ANKA)

İLGİLİ HABERLER

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Gelecek kavgası

Gelecek kavgası

Operasyonlar toplum için ağır sorunlara itirazı güçlendiren bir rol üstlendi. Geleceksizlik cenderesinde olan gençler için adeta bardak taştı. Ücretleri baskılanan halk yarına sahip çıkıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla ilgili Ömer Çelik: Bizim dosya hakkında bilgimiz yok. Siyasetçinin yapması gereken yargı sürecini beklemek.

Evrensel'i Takip Et