20 Mart 2025 16:08

Almanya'nın iç savaş nedeniyle kapattığı Suriye'nin başkenti Şam'daki büyükelçiliği 13 yıl sonra yeniden açıldı.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Suriye'nin başkenti Şam’a yaptığı ikinci ziyaret kapsamında 2012'de kapatılan büyükelçiliği yeniden açtı.

Baerbock, büyükelçilikte ilk etapta az sayıda Alman diplomatın görev yapacağını, bazı diplomatların ise çalışmalarını farklı noktalardan yürütmeyi sürdüreceğini bildirdi.

Suriye'ye insani yardımların devam edeceğini belirten Baerbok, Avrupa'nın Suriye ile ilişkilerinde yeni bir dönemin mümkün olduğunu söyledi. (Dış Haberler)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Ucuz yumurta kuyruğu ile polis barikatı arasında

Ucuz yumurta kuyruğu ile polis barikatı arasında

‘Ucuz et’, ‘ucuz ekmek’ten sonra şimdi de ucuz yumurta kuyruğu. Başkentin ortasında çekilen bu fotoğrafın bir yanı Saray iktidarının yoksullaştıran ekonomi politikalarının sonuçlarını özetliyor; diğer yanı da günlerdir yoksulluk, düşük ücret, işsizlik ve geleceksizliğe karşı duydukları öfke ve demokrasi talebiyle sokağa dökülen milyonların alındığı cendereyi!

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan'ın koltuğuna talip olan İmamoğlu'na yapılan operasyona tepki için sokağa çıkanlara yönelik gözaltı ve tutuklamalar sürüyor.

Evrensel'i Takip Et