CHP'li Günaydın: Valilik CHP'nin Haliç'teki ön seçim buluşmasını yasakladı
CHP'li Gökhan Günaydın, CHP'nin 22 Mart'ta Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlemeyi planladığı ön seçim buluşmasının İstanbul Valiliği tarafından yasaklandığını açıkladı. Valilik, "haberler asılsız" dedi.

Fotoğraf: ANKA
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, partisinin 22 Mart'ta Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlemeyi planladığı ön seçim buluşmasının İstanbul Valiliği tarafından yasaklandığını duyurdu. Valilik, "haberler asılsız" dedi.
İstanbul Valiliği, CHP'nin 22 Mart'ta Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirmeyi planladığı buluşmaya ilişkin yasak kararı aldı.
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, konuya ilişkin açıklama yaptı. Günaydın, "Pazar günü Newroz’a izin verdi valilik. Vermelidir, Newroz önemli bir kutlamadır. Ama Newroz’a izin veren valiliğin cumartesi günü, Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak toplantıya yönelik yasaklama kararı aldığını ifade edelim" dedi.
Yasak kararının hukuka aykırı olduğunu ifade eden Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Adalete de aykırıdır vicdanına da aykırıdır. CHP’yi ötekileştirmeye kalkışmak, İstanbul Valisi’nin, savcısının boyunu 50 kere aşar. CHP 102 yıllık bir partidir, bu memleketin kurucu partisidir. Onu terörize etmeye çalışmak kimsenin haddine, hududuna değildir. Kaldı ki biz hep hukuk içerisinde kalıyoruz, demokrasi içerisinde davranıyoruz. 2911 sayılı yasa açık. O yasanın 4/A maddesine açıp baksınlar bir zahmet. Bu yasaklama kararını veren her kimse, o talimatı veren her kimse açıp baksın. O 4/A diyor ki: ‘Siyasal partilerin kapalı salon toplantıları, her türlü yasaklamanın istisnasını oluşturur."
Neye dayanarak kısıtlıyorsun, iptal ediyorsun!
İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından internete erişimde yaşanan soruna ve bazı toplu taşıma araçlarına getirilen yasak kararlarına tepki gösteren Günaydın, şunları ifade etti: "Neye dayanarak yapıyorsun bunu? Neye dayanarak internette bant yavaşlaması yapıyorsun? Neye dayanarak WhatsApp görüşmelerini kısıtlıyorsun? Neye dayanarak metroda bazı hatları iptal ediyorsun? Neye dayanarak 19’undan 23’üne kadar toplantı ve gösteri yürüyüşlerini İstanbul’da iptal ediyorsun? Aslında ‘Neden korkuyorsun?’ Soru bu. ‘Neye dayanarak’tan daha önemlisi, neden korkuyorsun? Neden korktuğunu biliyoruz. Milletin iradesinden korkuyorsun ama o irade gelecek, seni yakalayacak. Başka şansın yok."
İstanbul Valiliği: Haberler asılsız
Valilik Günaydın'ın açıklamasının ardından "Çeşitli mecralarda 'İstanbul Valiliği, 22 Mart'ta Haliç'te yapılacak CHP Ön Seçim Buluşması'nı yasakladı' şeklinde yayınlanan haberler asılsızdır. İstanbul Valiliği'nin bu şekilde aldığı bir karar bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı. (Politika Servisi)
Evrensel'i Takip Et