Rusya ve Ukrayna arasında en büyük esir takası
Rusya ve Ukrayna, savaşın başından bu yana gerçekleşen en büyük esir takaslardan biri olarak dün 175 mahkumu takas etti.

Fotoğraf: @ZelenskyyUa/X
Ukrayna savaşının başından bu yana en büyük esir takaslardan biri çarşamba günü gerçekleşti. Rusya ve Ukrayna, 175 mahkumu takas etti.
Euronews’un haberine göre serbest bırakılan askerler Mariupol, Azovstal çelik fabrikası, Donetsk, Luhansk, Herson, Harkov, Mykolaiv, Zaporijya, Sumi ve hatta Kursk dahil olmak üzere birçok bölgede esir alınmıştı. Esirler iki ülkenin kuzey sınırında serbest bırakıldıktan sonra Ukrayna’nın Çernigiv kentindeki bir hastaneye götürüldü ve burada aile üyeleri tarafından karşılandı.
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Hepsi derhal gerekli tıbbi ve psikolojik yardımı alacaklar” dedi.
March 19, 2025
Takas, ABD Başkanı Donald Trump’ın ateşkes koşullarını görüşmek üzere Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Zelenskiy ile telefon görüşmeleri yapmasının ardından gerçekleşti.
Trump çarşamba akşamı Zelenskiy ile görüşmüş, iki lider görüşmenin olumlu geçtiğine dair açıklamalar yapmıştı. Öte yandan Trump, görüşmede, “ateşkesin bir parçası” olarak Ukrayna’daki nükleer enerji santrallerine sahip olmak ve işletmek istediklerini söylemişti. (Dış Haberler)
Evrensel'i Takip Et