20 Mart 2025 19:58

TMMOB Muğla İl Koordinasyon Kurulu: Halkın iradesi engellenemez

TMMOB Muğla İl Koordinasyon Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili son gelişmelerin darbe koşullarında yaşanan bir düzeye eriştiğini belirterek, “demokrasi bir kez daha ayaklar altına alınmıştır” dedi.

Diploma iptali kararı ve gözaltı uygulamalarının sadece Ekrem İmamoğlu’na yönelik bir saldırı olmadığı belirtilen açıklamada, demokrasinin en asgari ölçütü olan halk iradesine ve seçme seçilme hakkına yönelik bir saldırı girişimidir” denildi.

"Seçim ve onun tezahürü olan halk iradesi yok sayılamaz"

TMMOB Muğla İl Koordinasyon Kurulu adına açıklamayı Sekreter Coşkun Çatalkaya yaptı.

Çatalkaya, “Seçim ve onun tezahürü olan halk iradesinin, idari bir karar ile ortadan kaldırılması en hafif deyimiyle idari bir darbe” olduğunu aktararak, İmamoğlu nezdinde yargı eliyle demokratik süreçlere, halkın iradesine ve siyasete müdahale edilmekte, tüm toplumsal muhalefete göz dağı verilmektedir” dedi.

"Hukuk dışı yollarla muhalefeti etkisizleştirmeye yönelik baskı ve dayatmalar kabul edilemez"

Ülkeyi yönetenlerin hukuk dışı yollarla muhalefeti etkisizleştirmeye yönelik baskı ve dayatmalarının  asla kabul edilemez olduğunu belirten Çatalkaya, “Ülke halkının demokrasiye inancının yok edilmesi Türkiye’de barışa, kardeşliğe, eşit yurttaşlık anlayışına ters düşmektedir. Türkiye’nin bu dönemde en çok gereksinim duyduğu husus normalleşme ve demokratikleşmedir. Demokrasinin güçlenebilmesi ise eşitlikçi ve özgürlükçü, adil ve barışçıl bir yaşamın var edilebilmesiyle mümkündür. Hiç kimsenin ülkemizdeki asgari demokrasi işleyişini yok etmeye, insanların demokratik iradesine ipotek koymaya hakkı yoktur” diye konuştu.

"Eşit, demokratik, aydınlık ve gerçekten bağımsız yarınlar için mücadele"

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve bağlı Odaları olarak Türkiye’nin geleceğinin dikta uygulamalarından değil demokrasinin evrensel değerlerinden geçtiğini vurgulayan Çatalkaya,

Eşit, demokratik, aydınlık ve gerçekten bağımsız yarınlar için “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz” diyerek açıklamasını bitirdi. (Evrensel)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Gelecek kavgası
İktidarın bekası için artan baskılara karşı

Gelecek kavgası

Operasyonlar toplum için ağır sorunlara itirazı güçlendiren bir rol üstlendi. Geleceksizlik cenderesinde olan gençler için adeta bardak taştı. Ücretleri baskılanan halk yarına sahip çıkıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla ilgili Ömer Çelik: Bizim dosya hakkında bilgimiz yok. Siyasetçinin yapması gereken yargı sürecini beklemek.

Evrensel'i Takip Et