21 Mart 2025 10:19

İktidar gazeteleri ve yazarlarının İmamoğlu haberlerinde halk yok

İktidar gazeteleri ve yazarları İmamoğlu'na dair tek elden çıkmış haberlerle manşetlerini kurdu. Gazeteler halkın taleplerini görmek yerine, 'gizli' dosyadan sızdırılmış bilgileri paylaştı.

İktidar gazeteleri ve yazarlarının İmamoğlu haberlerinde halk yok

Gazetelerin birinci sayfaları

Gençlerin üniversitelerden yükselen sesleri, Saraçhane’de yapılan eylemler, Türkiye’nin pek çok yerindeki halkın talepleri iktidar gazetelerinde elbette yer almadı. İktidar gazeteleri tek merkezden çıkmış haberlerle manşetlerini kurdular. Dosyada gizlilik kararı olmasına rağmen Ekrem İmamoğlu’na dair sızdırılmış bütün bilgileri yazan gazeteler, İmamoğlu’nu “suçlu” ilan ederken, Erdoğan’ın “CHP iddialara yanıt vermiyor” sözlerine yer verdi.

Sabah “İhale karşılığı milyarlık villa” başlığında MASAK raporunda geçen Ali Nuhoğlu ile İmamoğlu arasında “rüşvet” ilişkisi olduğunu iddia etti. Gazete Erdoğan’ın “CHP gerçeklerin farkında ancak milleti kandırıyor” sözlerine yer verdi. Ancak gazete hangi ihalelerin nasıl verildiğini yazmamayı tercih etti.

Yeni Şafak “25 tanık vurgunu anlattı” başlığında 25 tanığın savcılığa giderek İBB’ye dair bilgi verdiğini iddia etti.

Dosya gizli, bilgiler açık

Hürriyet “Savcıdan 7 suçlama” başlığında “İmamoğlu ile 105 şüpheli hakkında, 2 ayrı dosyada 7 iddia yer alıyor” dedi. Gazete Erdoğan’ın “İddialara cevap veremiyorlar” sözlerini manşete taşıdı. Akşam ise Emrah Bağdatlı’nın firar ettiğini iddia ederek “Çete tipi firar” başlığını kullandı.

Türkiye gazetesi ise İmamoğlu’na dair haberi görmek yerine Hakan Fidan’ın Avrupa Birliği ile ilgili sözlerine yer verdi. Gazete “Fidan, Avrupa’nın kurtuluş reçetesini açıkladı: AB’nin çaresi Türkiye” manşetini kullandı. Türkiye’de diğer gazeteler gibi Erdoğan’ın sözlerine yer verdi. Gazete ayrıca “CHP, yeni Gezi peşinde” başlığında eylemlerden “endişesini” dile getirmiş oldu.

Yazarlar savunmaya geçti

İktidar gazetelerinin yazarları ise AKP’yi savundu, CHP’yi suçladı. Demirörenlerin Hürriyetinin köşe yazarları hep bir ağızdan AKP savunusunu dile getirdi.

Ahmet Hakan “Olup bitenin AK Parti’ye yaradığından emin miyiz” başlığında “Ekrem İmamoğlu’nun devre dışı kalması Mansur Yavaş’ın önünü açıyorsa... AK Parti, çok daha zorlu bir rakiple baş başa kalmış olmuyor mu? O zaman tarihi soruyu sorayım: Ekrem İmamoğlu operasyonunun AK Parti’ye yaradığından gerçekten emin miyiz?​” dedi. Nedim Şener “YÖK ‘usulsüz geçişi’ Üniversite ‘organize hileyi’ ortaya çıkardı” başlıklı yazısında İmamoğlu’nun diplomasının iptalini savundu. Abdülkadir Selvi ise “Trump’ın, Erdoğan’a söylediği o cümle neydi?​” başlıklı yazısında Ekrem İmamoğlu’nu eleştirmeme kararı aldığını söyledi.

Milliyet’ten Zafer Şahin “CHP’ye kayyum atanır mı?​” diyerek yazdığı yazıda “Evet böyle bir ihtimal var… Hem de kuvvetli bir ihtimal bu” dedi.

CHP ve Özel’i suçladılar, hakaret ettiler

Sabah’tan Melih Altınok ise “Geçti Arap Baharı” yazısında “Özgür Bey'in bugün bölgemizdeki kaosun sebeplerine dair derin bir bilgisi olmadığını zaten görüyoruz. Dolayısıyla bölgedeki yıkımın sebebi olan Arap Baharı denen ABD projesine hâlâ olumlu anlamlar yüklemesine şaşırmıyoruz” dedi.

Türkiye’den Cem Küçük “Halkı ikna edeceksiniz” başlığında “CHP bunların aksini söylemeli. CHP’nin önünde bir sınav var. Yoksa sadece laf çevirerek bu iş olmaz. Kent Uzlaşısı’nın CHP’yi sıkıntıya sokacağı belliydi. Öngörülü olacaklardı. O kadar söyledik” dedi.

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu ise gençlere hakaret ederek “Geri zekalı mısınız oğlum, alınterinizi çalmış adam” dedi. (Medya Servisi)

Evrensel'i Takip Et