22 Mart 2025 23:01

İstanbul'da pek çok semtte yurttaşlar eylemde: Genel grev, genel direniş

İstanbul'un pek çok ilçesinde yurttaşlar mahallelerde yürüyüş düzenledi. Kartal'da yüzlerce kişi meydanda basın açıklaması gerçekleştirdi. Eylemde "Genel grev genel direniş" sloganları atıldı.

İstanbul'da pek çok semtte yurttaşlar eylemde: Genel grev, genel direniş

Fotoğraf: Evrensel

İstanbul - Kartal'da Kartal Emek ve Demokrasi Güçleri İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasından başlayan kitlesel eylemlerde bugün de sokağa çıktı. Polisin engellemelerine rağmen Kartal halkı meydana yürüyerek basın açıklamasını okudu.

Basın açıklamasında "Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesi kararının mürekkebi kurumadan yapılan baskınlarla gerçekleşen gözaltılar, yargı sopasının iktidar için ne kadar elverişli bir araç haline getirildiğinin göstergesidir. Milyonlarca İstanbullunun oyunu almış bir belediye başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına kazabilecek Cumhurbaşkanı adayı olarak çıkacağı belli olduktan sonra, kendisine kan kusturmak için bütün devlet imkanları iktidar tarafından harekete geçiriliyor. Gözaltılarla, baskılarla susturmaya çalışılan bu halk, kendi iradesine sahip çıkmak için, mahallelerde, üniversitelerde, sadece İstanbul’da değil, ülkenin dört bir yanında bu zorbalığı, bu baskıyı protesto etmeye devam ediyor. Halkın seçme ve seçilme hakkını, kendi iktidar hırsıyla ortadan kaldırmaya girişenler, daha önce tarihte örnekleri görüldüğü gibi başarılı olamayacaklardır. Bugün yaşananlar sadece muhalif siyasetçilere yönelik değildir, soyut bir siyaset meselesi hiç değildir. Bugün iktidarın bu yönelimlerinin hedefinde doğrudan işçi sınıfı, emekçiler ve kadınlar; onların hakları ve kazanımları var. Bu nedenle bugün baskılara, gözaltılara, tutuklamalara, kayyuma karşı verilecek demokrasi mücadelesi iş, ekmek ve sendikal haklar mücadelesinden hiç bağımsız değildir. Bu ülkenin işçi ve emekçileri, halkları, tek adam iktidarının bu fütursuzluğuna teslim olmayacaktır. İşçi ve emekçileri, duyarlı tüm kesimleri, bu iktidar darbesine karşı ses yükseltmeye, mücadele etmeye çağırıyoruz" dendi. (Evrensel)

Eyüpsultan'da mahalleliler sokaklarda

Eyüpsultan'da Karadolap Mahallesi'nde bir araya gelen yurttaşlar sloganlarla yürüyüş gerçekleştirdi.

Güzeltepe-Nurtepe Mahallesi'nde de yurttaşlar mahallede yürüyüş düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel

(Evrensel)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Boykot dersi

Boykot dersi

Eylem yasaklarına, uygulanan şiddete rağmen protestoların kitleselleşmesine engel olamayan iktidar, çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu yüzlerce yurttaşı, evlerini basarak gözaltına aldı. Operasyona, ‘Eşitsizlik, adaletsizlik üreten saray düzenizi gözaltılarla ayakta tutamazsınız’ tepkisi geldi. Üniversiteliler boykot çağrısı yapıp, hazırlıklara başladı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Fahrettin Altun: Türkiye sokağa teslim olmayacak.

Evrensel'i Takip Et