İstanbul Valiliği: İBB ve Beylikdüzü Meclisi başkanvekili seçimi için toplanacak
Belediye başkanları görevden alınan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi ve Beylikdüzü Belediye Meclisi 26 Mart'ta başkanvekili seçimi için toplanacak.

Fotoğraf: DHA
İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi ve Beylikdüzü Belediye Meclisi'nini 26 Mart'ta toplanacağını açıkladı.
İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beylikdüzü İlçe Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ı görevden uzaklaştırdı; Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ı görevden alarak yerine Şişli Kaymakamı Cevdet Ertürkmen'i kayyım olarak atadı.
İstanbul Valiliği, görevden alma ararının ardından İBB ve Beylikdüzü Belediye Meclislerinin 26 Mart'ta saat 13.00'da toplanacağını duyurdu. Toplantıda başkanvekili seçilecek.
İstanbul Valiliği'nin açıklaması şöyle: "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın İçişleri Bakanlığı tarafından geçici bir tedbir olarak görevlerinden uzaklaştırılmaları nedeniyle 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 45. maddesi hükümleri uyarınca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beylikdüzü Belediye Meclislerinin Belediye Başkanı Vekilini seçmek üzere; İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplantı salonunda 26.03.2025 Çarşamba günü saat 13.00’da, Beylikdüzü Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda 26.03.2025 Çarşamba günü saat 09.00’da toplanmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür."
Meclis üye durumu
Görevden almaların ardından Şişli, Beylikdüzü ve İBB'deki meclis üye dağılımı merak konusu oldu.
- Kayyım atanan Şişli Belediyesi'nin meclis üye dağılımı: 30 CHP, 5 AKP, 1 MHP, 1 Bağımsız.
- Beylikdüzü Belediyesinde meclis üye dağılımı: 24 CHP, 10 AKP, 2 MHP, 1 Bağımsız.
- İBB'deki meclis üye dağılımı: 187 CHP, 120 AKP, 7 MHP, 2 BBP. (Politika Servisi)
Evrensel'i Takip Et