23 Mart 2025 18:56

Hacettepe öğrencileri tüm fakültelerden öğrencileri boykota çağırıyor

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden bir öğrenci

ODTÜ’nün çağrısıyla başlayan boykot süreciyle pazartesiden itibaren boykota girecek olan Hacettepeli öğrenciler bugün fakülte özelinde alınan forumlarda bir araya geldiler. Edebiyat, Mühendislik, Fen, Güzel Sanatlar ile birlikte İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) de forum alan fakültelerden biriydi.

WhatsApp’tan ve sınıf gruplarından yaptıkları çağrılarla 100’e yakın öğrenciyle forum alındı. Fakülte kapılarının kitlenmesi ile baltalanmaya çalışılan forum sureci öğrencilerin elektrik elektronik çimlerinde toplanmasıyla gerçekleşti. Yapılan forumda boykot sürecinin nasıl geçirileceği, ilk gün nasıl bir çağrı yapılacağı konuşuldu. Aynı zamanda İİBF binalarının depreme dayanıksızlığı da gündeme geldi. Öğrenciler depreme dayanıksız binalarına karşı tepkilerini de “Kolonlarımız çatlak direnişimiz sağlam” sloganlarıyla belirtti.

Alınan forumda sınıflardan temsilcilikler belirleyen İİBF öğrencileri ilerleyen süreçte de fakülte bazında eylemleri büyüteceklerini tartıştılar. Forumda hazırlık öğrencilerine de çağrıda bulunan İİBF’liler pazartesi sabah saat 8’de bir araya gelerek boykot sürecini başlatıyor ve başta İİBF olmak üzere tüm fakültelere boykota çağırıyorlar.

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Dersler iptal, herkes dışarı

Dersler iptal, herkes dışarı

Gençler geri adım atmıyor. Yargı darbesine karşı halk hareketinin en etkin ve sürükleyici güçlerinden olan üniversite öğrencileri, geçen hafta sonu aldıkları boykot kararını dün uygulamaya başladı. Ülkenin belli başlı tüm üniversitelerinde yüksek katılımlı boykotlar gerçekleştirildi. Öğrenciler sadece derse girmemekle kalmadı, kampüslerde eylem için bir araya geldi. Talepler şunlar:

Üniversiteleri iktidarın siyasal ajandasına alet eden karar ve uygulamalar derhal son bulsun.

İstanbul Üniversitesi yönetiminin “diploma iptali” kararı geri çekilsin.

İBB Başkanı İmamoğlu ve hukuksuzca gözaltına alınan herkes serbest bırakılsın.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Fahrettin Altun: Türkiye sokağa teslim olmayacak.

Evrensel'i Takip Et