24 Mart 2025 10:35

İzmir’de gözaltına alınan 97 kişi serbest, 13 kişinin ise gözaltı süreleri uzatıldı

İzmir’de gözaltına alınanlardan aralarında eski İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel ile 6 avukatın da bulunduğu 97 kişi serbest bırakıldı. 13 kişinin ise gözaltı süreleri uzatıldı.

İzmir’de gözaltına alınan 97 kişi serbest, 13 kişinin ise gözaltı süreleri uzatıldı

Özkan Yücel/Fotoğraf: Evrensel

İzmir — İzmir'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından başlayan protestolara katılanlara yönelik gerçekleşen ev baskınlarında gözaltına alınanlardan 97'si emniyet ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

En az 250 kişinin gözaltına alındığı kentte emniyet işlemleri biten, sabah gözaltına alınan eski İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel ve Avukat Göksel Akbaba ile daha önce gözaltına alınan 5 avukat da dahil 97 kişi serbest bırakıldı. 

Gözaltına alındıktan sonra 4 gündür İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ile Bozyaka ve Yeşilyurtta'taki karakollarda tutulanların emniyet ifadeleri devam ederken, 13 kişinin ise gözaltı süreleri ifadeleri alınmadan üçüncü kez uzatıldı. Gözaltı süreleri uzatılanlar arasında dün haberini yaptığımız ileri derecede karaciğer yetmezliği bulunan Kardelen Yazkı da bulunuyor(Evrensel)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Ucuz yumurta kuyruğu ile polis barikatı arasında

Ucuz yumurta kuyruğu ile polis barikatı arasında

‘Ucuz et’, ‘ucuz ekmek’ten sonra şimdi de ucuz yumurta kuyruğu. Başkentin ortasında çekilen bu fotoğrafın bir yanı Saray iktidarının yoksullaştıran ekonomi politikalarının sonuçlarını özetliyor; diğer yanı da günlerdir yoksulluk, düşük ücret, işsizlik ve geleceksizliğe karşı duydukları öfke ve demokrasi talebiyle sokağa dökülen milyonların alındığı cendereyi!

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan'ın koltuğuna talip olan İmamoğlu'na yapılan operasyona tepki için sokağa çıkanlara yönelik gözaltı ve tutuklamalar sürüyor.

Evrensel'i Takip Et