24 Mart 2025 14:57

AKP'li Ömer Çelik: CHP yönetiminin kullandığı dil, demokratik protesto dili değildir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "CHP yöneticileri günlerdir köklü bir partinin dilini değil, marjinal bir siyasetin ilkel dilini kullanıyorlar. Demokratik protesto bir haktır ama CHP yönetiminin kullandığı dil, demokratik protesto dili değildir" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 'yolsuzluk' soruşturmasının ardından başlayan protestolarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Çelik, "CHP yöneticileri günlerdir köklü bir partinin dilini değil, marjinal bir siyasetin ilkel dilini kullanıyorlar. Demokratik protesto bir haktır ama CHP yönetiminin kullandığı dil, demokratik protesto dili değildir. CHP yönetimi gündemdeki iddialarla ilgili olarak açık ve net bir dille cevap üretemiyor. Bu iddialar aylar öncesinden bizzat CHP’li bazı isimler tarafından bazı CHP’li belediyelerle ilgili olarak gündeme getirildi" dedi.

“En temel sorun, chp'nin siyasetsizliği”

İlk olarak CHP'li siyasetçiler arasında başlayan bu yolsuzluk tartışmaları karşısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve yönetiminin suskun kaldığını kaydeden Çelik, "Şimdi ise kendi siyasi yetersizliklerini ve sorumsuzluklarını, gençleri sokağa çağırarak kapatmaya çalışıyorlar. Demokratik protesto hakkını, CHP içindeki iç kavgaları bastırmak için istismar ediyorlar. CHP yönetimi demokratik siyaset ve demokratik tutum konusunda yine sınıfta kalmıştır. Siyasi hayatımız için en temel sorun, CHP'nin siyasetsizliğidir. CHP yönetiminin yapması gereken tek şey, kamuoyu önüne çıkıp, CHP'li bazı siyasetçilerin CHP'li bazı belediyeler hakkında dile getirdiği iddialara cevap vermektir" ifadelerini kullandı. (DHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

"Yarınımızı istiyoruz"
Meydanları dolduran, gaza boğulan, tutuklanan ve vazgeçmeyen gençler anlatıyor

"Yarınımızı istiyoruz"

Üniversiteli, liseli, işçi, işsiz… Her kesim ve her görüşten gençlerin isyan nedeni aynı: Saray iktidarının yoksullaştıran ekonomi politikaları, siyasal baskılar ve geleceksizleştiren politikalar. Gençler yarınlarını garanti edecek bir ekonomi, güvenceli iş, demokrasi ve adalet istiyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Gazetecilere yönelik Saraçhane gözaltıları devam ediyor. Evrensel Muhabiri Nisa Sude Demirel ve ETHA Muhabiri Elif Bayburt gözaltına alındı

Evrensel'i Takip Et