EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan: 'İnsanca yaşam için ayrım yapmadan birleşmeliyiz'
EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, Özgür Özel'i ziyaret etti. Boykot yapan öğrencileri selamlayan Aslan, insanca yaşam talebi etrafında birleşme çağrısı yaptı.
Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan ve beraberindeki parti heyeti, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i Saraçhane’de ziyaret etti. Aslan, ziyaretin ardından gelişmelere dair basın açıklaması yaptı. İktidarın demokrasi, özgürlük, barış, adalet isteyen halka saldırı politikalarına karşı insanca yaşam talebi etrafında birleşme ve ortak mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.
Aslan'ın açıklamaları şöyle:
"Tutuklamalardan sonraki sürece dair bir değerlendirme yaptık. Bundan sonraki sürecin nasıl devam etmesi gerektiğine dair görüşlerimizi ve önerilerimizi de Sayın Özgür Özel ile paylaşma fırsatımız oldu.
Tek adam tek parti yönetimi ülkede demokrasi isteyen, hak, özgürlük, barış, adalet, bilimsel demokratik bir üniversite talep eden, insanca yaşamak isteyen herkese karşı çok açık bir biçimde saldırı politikalarını her gün yeniden hayata geçiren bir anlayışla devam ediyor.
Hukukçuların önüne barikat açılıyor. Bugün Antep'te İstanbul'da başka illerde savunma hakkını kullanmak isteyen avukatlara dönük de ciddi engellemelerle karşı karşıya kalındığını biliyoruz. Bu nedenle bu tutumları bir kez daha buradan kınadığımızı ifade etmek isterim.
'Mehmet Türkmen Antep işçi sınıfının mücadelesi sayesinde bırakıldı'
Bundan bir ay öncesinden fazla Antep'te işçilerin hak alma mücadelesinde işçilerle berabr her gün fabrikaların önünde mücadele eden BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen tutukluydu. Biraz önce bize gelen bilgiye göre Mehmet Türkmen serbest kaldı. Bu bizim açımızdan sevindirici bir haber. Burada da başta Antep işçi sınıfının bütün Türkiye kamuoyunun uluslararası alanda gelişen tepkilerin sonuçlarının ve mücadelenin ortaya çıkışı ile birlikte bırakıldığını ifade etmek istiyorum. Bu nedenle de hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ve bütün gözaltıların ve bütün tutukluların haksızlığa hukuksuzluğa uğramış bütün kesimlerle ilgili mücadelemizi daha da genişleten daha da güçlendiren daha da etkili kılan bir süreci sürdürmeye devam edeceğiz."
Türkiye'nin bulunduğu bu kritik eşikte demokrasiden, özgürlükten, eşitlikten, barıştan, insanca yaşamaktan, çalışmaktan yana olan bütün kesimlerin hiçbir ayrım yapmadan birleşmesi ve ortak hareket etmesinin zemini düne kadar daha fazla güçlüdür vardır.
'Ders yok boykot var' diyen öğrencileri selamladı
Sokaklardaki milyonlarca insanın talepleri ve özlemleri hepimizin ortak hareket etmesi yönündedir. Bugün Türkiye'nin dört bir tarafında hem devlet üniversitelerinde hem özel üniversitelerde ders yok boykot var diyen öğrencilerin mücadelesini de selamlıyorum. Bu boykotları bu mücadeleleri desteklediğimizi de bir kez daha ifade etmek istiyorum." (Politika Servisi)
Evrensel'i Takip Et