25 Mart 2025 00:19

Evrim Ağacı'ndan boykota destek: Kitaplarını D&R ve idefix'ten çektiler

Özgür Özel'in açıkladığı boykot listesinin ardından Evrim Ağacı açıklama yaparak, D&R ve idefix ile çalışmayacaklarını, CNN Türk gibi televizyonlardan gelen talepleri ise reddedeceklerini duyurdu.

Evrim Ağacı'ndan boykota destek: Kitaplarını D&R ve idefix'ten çektiler

Görsel: Evrim Ağacı

İBB Başkanı İmamoğlu'nun tutuklanmasıyla eylemlerin devam etmesinin yanı sıra üniveristeler de boykotlar devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir boykot listesi açıkladı.  CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açıkladığı boykot listesinin ardından Evrim Ağacı açıklama yaparak, D&R ve Idefix ile çalışmayacaklarını, CNN Türk gibi televizyonlardan gelen talepleri ise reddedeceklerini duyurdu.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yayınevlerine talebi gönderdik; bundan sonra Evrim Ağacı bünyesindeki kitaplar D&R ve idefix üzerinden satılmayacaktır.

CNN Türk gibi televizyonlardan gelen talepler reddedilecek, YouTube kanalımızdaki az sayıda reklamda bu konuda ekstra seçici olunacaktır. Önemle duyurulur.

Google'ın sitemizde ve kanalımızda gösterdiği otomatik reklamları denetlemek çok daha zor; çünkü hem hangi reklamın gösterileceği bize göre değil o anki okura/izleyiciye göre belirleniyor hem de biz belli kategorileri engellesek bile firmalar kategorilerini kasten farklı seçip bu engelleri aşıyorlar. Ama bu konuda da ayarlarımızı gözden geçiriyoruz.

"Kendi cebimizden ödeyeceğiz"

Bir diğer husus da bundan doğacak olan maddi kayıplar. Örneğin kitaplarımızın büyük yayınevlerinde satılmayışından ötürü hem biz hem yayınevlerimiz zarar göreceğiz (keza reklamları kısıtlayacağımız için de). Ancak yayınevlerimize de bildirdik, bu durumdan doğacak zararın (en azından gücümüz yettiği kadarını) yayınevlerine kendi cebimizden ödeyeceğiz, böylece zaten zor durumda olan küçük yayınevlerini daha da zora sürüklememeye gayret edeceğiz." (Haber Merkezi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Korku rantı!

Korku rantı!

Saray iktidarı 6.2’lik İstanbul depreminin korkusunu, rant projelerinin hızlandırılmasının aracına çevirme hazırlığında. Şimdiye kadar başta Kanal İstanbul ve rezerv alan uygulamasıyla kaynağı lüks konut projelerine ve müteahhitlere aktaran iktidar, daha büyük projelerin adımlarını atacağını duyurdu. Projelerden emekçilere düşen ise ödenemeyen taksitler ve güvensiz evler oldu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan AFAD'la yaptığı deprem toplantısında "Deprem uzmanlarıyla görüşün, farklı fikirleri de dahil edin" demiş.

Evrensel'i Takip Et