26 Mart 2025 12:35

Ankara’da gözaltına alınan öğrencilere ev hapsi

Ankara Üniversitesi'ndeki ders boykotlarına ve Kızılay'daki eylemlere katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan öğrencilerden 24’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 6'sına ev hapsi verildi.

Ankara’da gözaltına alınan öğrencilere ev hapsi

Fotoğraf: Evrensel 

Ankara- İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması ve tutuklanmasına karşı Ankara Üniversitesi'ndeki ders boykotlarına ve Kızılay'daki protesto eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 30 öğrenci adliyeye çıkarıldı. 

Savcılık ifadelerinin ardından Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen öğrencilerin 24’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 6 öğrenci hakkında ev hapsi kararı verildi.
 
İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulanların ifade işlemleri ise sürüyor. (MA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

"Yarınımızı istiyoruz"
Meydanları dolduran, gaza boğulan, tutuklanan ve vazgeçmeyen gençler anlatıyor

"Yarınımızı istiyoruz"

Üniversiteli, liseli, işçi, işsiz… Her kesim ve her görüşten gençlerin isyan nedeni aynı: Saray iktidarının yoksullaştıran ekonomi politikaları, siyasal baskılar ve geleceksizleştiren politikalar. Gençler yarınlarını garanti edecek bir ekonomi, güvenceli iş, demokrasi ve adalet istiyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Gazetecilere yönelik Saraçhane gözaltıları devam ediyor. Evrensel Muhabiri Nisa Sude Demirel ve ETHA Muhabiri Elif Bayburt gözaltına alındı

Evrensel'i Takip Et