5 Nisan 2025 16:43

Tutuklu öğrenci Temmuz Akyol’un babası: "Çocuklarımız yanlış hiçbir şey yapmadı"

Tutuklu üniversite öğrencisi Temmuz Akyol’un babası Musa Akyol, oğlunun gözaltına alınırken darp edildiğini söyleyerek tüm tutuklu gençlerin serbest bırakılmasını talep etti.

Tutuklu öğrenci Temmuz Akyol’un babası: "Çocuklarımız yanlış hiçbir şey yapmadı"

Fotoğraf: ANKA

İstanbul - Muhalefete dönük operasyonların protestolarda tutuklanan Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Temmuz Akyol’un babası Musa Akyol, ANKA Haber Ajansı’na konuşarak yaşananları şöyle anlattı: “İlk haberimiz yaklaşık 20 saat sonra oldu. Biz sonrasında görüştüğümüzde çocuğum dedi ki, ‘Oradaki polis memurlarına o gün aslında telefon numaralarınızı vermişti’ dedi. Ama bize herhangi bir telefon açan falan olmadı. Biz hiçbir şekilde çocuğumuzdan haber alamadık. Ondan sonraki süreçte Metris’e nakledildiler. Orada da görüşemedik çocuğumuzla.”

Protestodaki arbede sırasında oğlu Temmuz Akyol’un gözlüğünün düştüğünü söyleyen Musa Akyol, “Polis memurlarına 'gözlüğüm düştü' demiş. Sinkaflı şeyler söyleyerek gözlüğünü aldırmamışlar. O gözaltı alınma sırasında fiziksel şiddet olmuş. Bütün çocuklara olmuş bu. Bu 301 çocuğumuz ya da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan çocuklarımızın hepsine polis tarafından şiddet uygulanmış” dedi. 

Gözlüğünün olmaması nedeniyle oğlunun baş ağrısı çektiğini, Denizli’den yeni gönderdikleri gözlüğün ancak 10 gün sonra kendisine ulaşabildiğini kaydeden Musa Akyol, çocuklarını bayramın ikinci günü ise ilk defa açık görüşte görebildikleri belirtti. Akyol, “Metris’teyken yine öğrencilerle beraber kalıyorlardı ama Silivri'ye nakledildiği zaman cinayet koğuşunda kalıyordu. İki gün falan cinayet koğuşunda kaldı. Tabi tedirginliği vardı” diye konuştu. 

“Şiddet faillerini bırakıyorlar, bizim çocuklarımızı tutukluyorlar”

Akyol, artık arkadaşlarıyla beraber öğrenci koğuşuna geçtiğini söyleyerek şöyle konuştu: “Çok sıkışık olduğumuz zaman gerçekten bizim sesimiz oldular. Çocuğumuzla iletişim kurmamızı sağladılar. O kadar kutsal bir meslekleri var ki… Bütün bu koşullarda bu çocuklara yardımcı olan avukat arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. İyi ki varlar” dedi. Musa Akyol kendisinin de sağlıkçı olduğuna değinerek “Yıllardır ‘sağlıkta şiddete hayır’ diye bağırıyoruz. Hastanelerde geliyorlar, hekimleri, sağlık çalışanlarını bıçaklayıp darbediyorlar. O suçu işleyenler adli kontrol şartıyla emniyetten bırakılıyor. Kız arkadaşını taciz edenler, darp edenler bırakılıyor. Hırsızlık yapan, dolandırıcılık yapanlar bırakılıyor ama bizim çocuklarımız hiçbir şey yapmadı. Gerçekten bundan dolayı çok kızgınım” diyerek tepki gösterdi. Kendisinin de Denizli’de yürüdüğünü belirten Akyol, “Çocuklarımız bizim yaptığımız şeyleri yaptı. Şiddet içeren hiçbir şey yapmadılar. Bunun karşılığı cezaevi olmaması lazım” dedi.

“Gençler üzerinden Türkiye’de baskı iklimi oluşturuluyor”

Musa Akyol, gençler üzerinden Türkiye'de baskı iklimi oluşturulmaya çalışıldığını söyleyerek “Bu nedenle çok kızgınım. Umarım çocuklarımız bu süreci travmasız, sağlıklı bir şekilde atlatabilirler. Onlar bizim gurur kaynağımız. Her zaman onu dedim. Yüz kızartıcı bir suçtan dolayı burada değiller. İnanın bütün konuştuğumuz bir araya geldiğimiz bu gençlerin annesi babası aynı şeyi ifade ediyor, ‘Biz çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Yüz kızartıcı bir şey yapmadılar. Onlar bizim onurumuz’ diyorlar. Bütün Türkiye'de bunu böyle bilsin istiyorum” diye konuştu. 

Oğlu Temmuz Akyol ile konuşmasında kendisine “Baba hiç pişman değilim” dediğini aktaran Musa Akyol, şu ifadeleri kullandı: “Onlar da dışarıdaki insanların desteğine ihtiyaç duyuyorlar. Görüştüğüm her zaman diyorum ki ‘Dışarıda insanlar sizlere destek veriyor. Morallerinizi hiç bozmayın. Kendinizi yalnız hissetmeyin’ diye her zaman söylüyorum.” (ANKA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Cengizleri ihya

Cengizleri ihya

Saray rejiminin soygun düzenine, yoksullaştıran ekonomi programına, adaletsizliklerine karşı harekete geçen halkı, ‘milli ekonomi düşmanı’ ilan edenler, kasalarını doldurmayı sürdürüyor. Elektrik dağıtım bedeli yüzde 34.5 artırıldı, bu artış faturalara yüzde 25 zam olarak yansıtıldı. 21 dağıtım bölgesinde Mehmet Cengiz gibi patronların kasasına 100 milyarlarca lira akıtıldı.

2008-2013 yılları arasında elektrik dağıtımının tümü özelleştirildi.

21 bölgeye ayrılan enerji dağıtım işi Mehmet Cengiz, Ahmet Çalık gibi iktidarla içli dışlı sermayedarlar arasında pay edildi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Elektriğe yüzde 25 zam geldi.

Evrensel'i Takip Et