6 Nisan 2025 16:23

Netanyahu, Trump ile görüşmek üzere yarın Washington'a gidecek

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, gümrük vergileri, İsrailli rehinelerin durumu, İran ve Türkiye ilişkilerini görüşmek üzere yarın ABD Başkanı Donald Trump ile Washington'da görüşecek. 

İngiltere merkezli The Guardian’a konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen bir Beyaz Saray yetkilisi, görüşmenin yarın gerçekleşeceğini söyledi. Netanyahu'nun Ofisinden yapılan açıklamada Netanyahu'nun, Trump'la İsrail'den ithal edilen mallara yüzde 17 gümrük vergisi getirilmesi, İsrailli rehinelerin durumu, İsrail-Türkiye ilişkileri, İran tehdidi ve Netanyahu'yu savaş suçlarıyla itham eden Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni (UCM) görüşmek üzere bir araya geleceği belirtildi.

İsrailli bir Maliye Bakanlığı yetkilisi, 3 Nisan Perşembe günü yaptığı açıklamada, Trump'ın son gümrük vergisi duyurusunun İsrail'in makine ve tıbbi ekipman ihracatını etkileyebileceğini söylemişti.

İsrail, Trump'ın büyük küresel gümrük vergisi açıklamasında bir gün önce yüzde 1 oranındaki ABD malları üzerindeki tüm vergileri düşürmüştü. Ancak Trump, müttefiki İsrail ile önemli bir ticaret açığı olduğunu söyleyerek gümrük vergilerini uygulamaya devam etmişti. ABD ile İsrail 40 yıl önce imzalanan ve hala yürürlükte olan serbest ticaret anlaşmasına göre, ABD'den İsrail’e gelen malların yaklaşık yüzde 98'i vergiden muaf. (Dış Haberler)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

TİS taslağı yenilensin
600 bin kamu işçisinin talebi:

TİS taslağı yenilensin

Kamu işçilerinin enflasyon nedeniyle sadece 3 aydaki kaybı 5 bin liraya yaklaştı. Konfederasyonların iktidara sunduğu toplu sözleşme taslağındaki zam oranları daha şimdiden eridi. İşçiler, taslağın yenilenmesi ve onaylarına sunulduktan sonra pazarlık masasına götürülmesi çağrısında bulundu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Elektriğe yüzde 25 zam geldi.

Evrensel'i Takip Et