9 Nisan 2025 08:55

Meksika'da ilk kez 3 yaşındaki bir çocuk kuş gribi nedeniyle hayatını kaybetti

Meksika Sağlık Bakanlığı, ülkede "H5N1" türü kuş gribi nedeniyle ilk kez 3 yaşındaki bir çocuğun yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Meksika'da ilk kez 3 yaşındaki bir çocuk kuş gribi nedeniyle hayatını kaybetti

Fotoğraf: Pixabay

Meksika Sağlık Bakanlığı, ülkede "H5N1" türü kuş gribi nedeniyle ilk defa bir çocuğun yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 5 Nisan'da kuş gribine yakalandığı tespit edilen 3 yaşındaki kız çocuğu, enfeksiyon sonucu solunum problemleri nedeniyle Coahuila eyaletinde bir hastaneye kaldırıldı.

Hastanede yapılan müdahalelere rağmen 3 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti. Bu, ülkede ilk defa kuş gribi nedeniyle gerçekleşen ölüm vakası olarak kayıtlara geçti.

Meksika Sağlık Bakanlığı yetkilileri, 3 yaşındaki kız çocuğuyla temasa geçen 38 kişinin kuş gribi testlerinin negatif çıktığını belirtti. Yetkililer, bu sonuçla birlikte gribin başka insanlara yayılma ihtimalinin düşük olduğunu vurguladı.

Bakanlık 5 Nisan'da, ülkede ilk kez bir kişide "H5N1" türü kuş gribinin tespit edildiğini duyurmuş, hastalığa yakalanan kişinin Durango eyaletinde 3 yaşındaki bir kız çocuğu olduğunu belirtmişti. (AA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İşçi canı bir tahlil parası bile etmedi
Özel hastane, beyin kanaması geçiren işçisini ‘tetkikler pahalı’ diye ölüme yolladı

İşçi canı bir tahlil parası bile etmedi

İşçi Serkan Temelci, Hintli tekelin sahibi olduğu iş yerinden tazminatsız atıldı; işe başladığı özel hastanede ilk gün yere yığıldı, henüz ücret almadığı için parasızdı, hastane pahalı tetkikleri yapmadı; 2 hastane dolaştıktan sonra can verdi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
13 Nisan 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et