Mersin Suriye’deki Katliamlara Karşı Dayanışma İnisiyatifi: Alevi katliamını durdurun
Mersin’de Suriye’deki Katliamlara Karşı Dayanışma İnisiyatifi, Colani’nin Türkiye’ye gelişine tepki göstererek AKP iktidarına ve uluslararası kamuoyuna “Suriye’de Alevi katliamını durdurun” dedi.

Fotoğraf: ANKA
Mersin— Suriye’deki Katliamlara Karşı Dayanışma İnisiyatifi, Suriye’de özellikle Alevilere yönelik hak ihlallerine ilişkin Özgür Çocuk Parkı’nda açıklama yaptı. Alevi Kültür Dernekleri üyesi Özcan Damla, aralık ayından bu yana Suriye’de yönetimde bulunan HTŞ lideri Colani’nin Antalya’da hükümet yetkililerince karşılanmasına tepki gösterdi.
‘‘Suriye’nin birçok kentinden toplu katliam, kadınların kaçırılması ve tecavüze uğraması gibi insanlık suçu haberleri geldiğini’’ ifade eden Damla, açıklamasında şunları dile getirdi: “HTŞ yönetimi derhal bu saldırılara son vermeli ve Alevilerin meşru ve demokratik taleplerini tanımalıdır. Acilen Suriye’deki bütün kimlikleri ve inançları kapsayacak demokratik bir yönetimin kurulması gerekmektedir. Başta Türkiye hükümeti olmak üzere uluslararası barışı ve insan haklarını korumakla görevli olan kurumların ve uluslararası insan hakları örgütlerinin Alevilere yönelik katliamları durdurmak için harekete geçmelerini, Suriye’de yaşanan katliamların ve kadınlara yönelik şiddet olaylarının sorumlularının yargılanması için gerekli adımları atmalarını talep ediyoruz. Suriye’de Alevilerin korunması ve yardımların bölgeye ulaşması içi uluslararası kuruluşların kontrolünde insani koridorun açılması için çağrıda bulunuyoruz.” (ANKA)
Evrensel'i Takip Et