13 Nisan 2025 11:00

Özgür Özel: Yapılan savaş ilanıdır, kabul ettik, karşılık veriyoruz

CHP lideri Özgür Özel, "İlk ateşi o açtı, başkanlarımızı tutuklayıp kayyım atadılar, bu savaş ilanıdır, ben de kabul ettim. Atatürk'ün partisine kayyım atamaya kalkıyor, daha ötesi var mı" dedi.

Özgür Özel: Yapılan savaş ilanıdır, kabul ettik, karşılık veriyoruz

Fotoğraf: CHP

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gündeme dair değerlendirmeleri ve partisinin yol haritası üzerine Sözcü’den Saygı Öztürk ve Emin Özgönül’e konuştu. Tutuklanan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu için başlattıkları mitinglerden ilkini bugün Samsun’da gerçekleştireceklerini belirten Özel, iktidarın CHP'ye kayyım atamaya çalıştığını hatırlatarak, “Karşıma tank getir ateş et, bomba at, beni öldür ama kayyım atamaya kalkma” dedi.

Ekrem İmamoğlu'na özgürlük ve erken seçim için 50 miting yapacaklarını belirten Özel, “Atatürk de Samsun’dan başladı, ilk Cumhurbaşkanı oradan başladı. Son Cumhurbaşkanımız da oradan başlayacak. Her çarşamba saat 20.30’da İstanbul’un bir ilçesinde miting var. Şişli nasıl bekliyordu? Şimdi Beylikdüzü’nü gör. Sonra Yozgat’tayız, orada ceza kestikleri traktörler de olacak. Ağrı Dağı’nda da miting yapacağız” diye konuştu.

“Süreç defteri tutuyorum”

CHP yönetimindeki Esenyurt Belediyesine kayyım atandığından beri yaşananları aktaran Özel, şunları kaydetti:

"Esenyurt olayından bu yana olağanüstü süreç defteri tutuyorum, her şeyi not alıyorum. Mesela deftere ‘Beşiktaş bardağı taşırdı’ diye yazmışım. Olaylar Esenyurt ile başladı, kayyım atadılar. Beşiktaş’a operasyon geldi. Bu yapılanı savaş ilanı kabul ediyorum. Savaşla ne yapılırsa biz de onu yapıyoruz. Mücadele, savunma, cesaret, saldırı hepsi bizde var. Bundan sonra savaştayız. Madem savaş ilan ediyorsun, kabul ama ilk ateşi o açtı. Bir komşu ülke savaş ilan ederse ne yapacaksın? O bana ateş ediyor, vuruyor. 'Ben duracağım' diyemezsin. Ama savaşı ben ilan etmedim, yani haklılık zeminindeyim. Ahlaki üstünlük bizde, psikolojik üstünlük bizde, çoğunluk enerjisi bizde."

"En önemsediğim şeylerden biri imza kampanyası"

İktidarın elindeki bütün imkanlara rağmen gündemi CHP'nin belirlediğini söyleyen Özel, "Biz Saraçhane’de yasak olmasına rağmen 7 gün üst üste aynı yerde, aynı saatte, aynı konuşmacı ile her gün daha kalabalık mitingler yaptık. Çok önemli bir iş yaptık" dedi. Başlattıkları imza kampanyası için de "En önemsediğim şeylerden biri. Dünya siyaset tarihine geçecek işler yapıyoruz" dedi.

"Sertleşirlerse biz de sertleşeceğiz"

CHP'nin "anormal bir saldırı altında" olduğunu ifade eden Özgür Özel, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı ‘Başkomutanım’ diyor, biz de her cephede savaşıyoruz. Dili sertleştirdi, bizi bu noktaya mecbur bıraktı. İlk adımı o atacak, savaşı bırakacak, demokratik zemine dönülecek ve Ekrem Başkan serbest bırakılacak. Sertleşirlerse biz de sertleşeceğiz. Anormal bir saldırı altındayız. Demokrasi varsa varız, yoksa yokuz. Sandık giderse kimse kalmaz. Yani biz gitsek bir şey değil, partiler kalmaz. Atatürk’ün kurduğu partiye, Atatürk’ün göz bebeğine, hayata gözlerini yumduğu tarihi Yarımada’da emanet aldığımız Saraçhane’ye, imparatorlukların başkentine kayyım atamaya çalışıyor. Bundan daha ilerisi ne olur? Tank getir karşıma ateş et, bomba at, öldür beni ama Atatürk’ün kurduğu partiye kayyım atamaya kalkma.” (Politika Servisi)

Evrensel'i Takip Et