13 Nisan 2025 22:43

Bursa Gazi Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği: Öğretmenlerimiz görevlerine iade edilsin

Bursa Gazi Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği, MEB tarafından proje okulundaki öğretmenlerin başka okullara sürgün edilmesiyle ilgili açıklama yaptı: "Öğretmenlerimiz görevlerine iade edilsin."

Bursa Gazi Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği: Öğretmenlerimiz görevlerine iade edilsin

Fotoğraf: Evrensel

Bursa - Bursa Gazi Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği, öğretmenlerin sürgün edilmesine tepki gösterdi.

Proje okullarına MEB tarafından yapılan atamalar sonrası birçok proje okulunda öğretmenler başka okullara sürgün edildi. Sürgünlere tepki gösteren Bursa Gazi Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği, “Unutulmamalıdır ki, öğretmenine sahip çıkmayan bir millet, kendi geleceğine de sahip çıkamaz” dedi.

Gazi Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından yapılan açıklamada, “Cumhuriyetin ışığını genç kuşaklara taşıyan, yalnızca ders değil, hayat öğreten; düşünmeyi, sorgulamayı, üretmeyi aşılayan değerli öğretmenlerimizin sesi olmak için bu açıklamayı yapma gereği duyuyoruz. Bugün mezunu olmaktan gurur duyduğumuz Gazi Anadolu Lisesi, yalnızca bir okul değil; bir kültürün, bir hafızanın, bir aidiyetin adıdır. Ancak son dönemde, "proje okul" uygulaması kapsamında yapılan öğretmen atamaları, bu kültürü var eden öğretmenleri kurumdan uzaklaştırmış, yıllarını bu okulun gelişimine adamış eğitim neferleri, talepleri dışında farklı görevlere yönlendirilmiştir. Bizler bu okulun öğrencileri olarak biliyoruz ki, öğretmenlerimiz sadece müfredatı anlatmadılar. Hayatımıza yön verdiler, düşünce ufkumuzu açtılar, değerlerimizi inşa ettiler. Bugün sahip olduğumuz duruş, onların emeğiyle şekillendi” denildi.

“Okulun gerçek ruhu, sıralarda geçen yılların ötesindedir”

Gazi Anadolu Lisesi'nin gücü, sadece akademik başarılarla değil; öğretmenleriyle kurduğu gönül bağı, kuşaktan kuşağa aktarılan değerleriyle ölçülür vurgusu yapılan açıklamada, “Okulun gerçek ruhu, sıralarda geçen yılların ötesindedir. Okullar, duvarlardan değil, içlerindeki insanlarla yaşar. Öğretmen gittiğinde, bir okul sadece binaya dönüşür. Bizler, bu kararların sadece bireysel görev değişiklikleri olarak değerlendirilmemesi gerektiğine inanıyoruz. Bu; bir geleneğin, bir eğitimin, bir toplumsal belleğin sessizce silinmesidir. Bu nedenle kamuoyuna sesleniyoruz: Yıllarını bu okula adamış, öğrencilerinin hayatına dokunmuş öğretmenlerimizin görevlerine iade edilmesini talep ediyoruz. Eğitimde süreklilik, liyakat ve insan odaklılık esas olmalıdır. Unutulmamalıdır ki, öğretmenine sahip çıkmayan bir millet, kendi geleceğine de sahip çıkamaz” denildi. (Bursa/Evrensel)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çocuk kuyusu

Çocuk kuyusu

Konya’da göçmen çocuk işçi Yusuf Mısri, sondaj kuyusunda çalıştırılırken halat kancasının başına çarpması sonucu can verdi. Kocaeli’de 8 yaşındaki İrem Aslan, maliyeti 10 bin lirayı bulmayan menenjit aşısını devlet karşılamadığı için hastalığa yakalanarak öldü. İki çocuğun cenazesi kalkarken binlerce liseli, öğretmenlerinin sürgün edilmesine karşı, idarenin tehditlerine rağmen ayaktaydı.

Eğitim bütçesinin GSYİH’ye oranı yüzde 3.94

Eğitimde olmayan lise çağındaki genç sayısı 452 bin 672

YKS’yi kazanan öğrenci oranı yüzde 31.6

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
13 Nisan 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et