15 Nisan 2025 13:22

Ticaret Bakanı Bolat, yarın Suriye'ye gidecek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, iş dünyası çatı kuruluşlarının başkanlarıyla Suriye'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Bolat'ın 16-17 Nisan'da yapacağı ziyarette iş insanları, oda ve birlik başkanları da yer alacak.

Ziyarette, yeni süreçte Suriye'nin ekonomisi, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin görüşülmesi planlanıyor.

Ticaret, gümrük, ulaştırma, yatırım, finans ve bankacılık, müteahhitlik, enerji başta olmak üzere çeşitli konuların ele alınacağı ziyarette, Bolat da ikili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek.

Bolat, ziyaret kapsamında, geçici yönetimin Suriye Ekonomi Bakanı Nidal Şaar, Suriye Maliye Bakanı Muhammed Yusr Berniyye, Suriye Ulaştırma Bakanı Yarub Bedir, Suriye Kara ve Deniz Limanları Genel İdaresi Müdürü Kuteybe Ahmed Bedevi ile ikili ve heyetler arası görüşmelerde bulunacak.

Geçtiğimiz hafta Türkiye BAE'ye gitmişti. Türkiye'nin ziyaretinden bir gün önce de İsrail gitti. Suriye bu görüşme silsilesinin ardından önce BAE'ye ardından da Türkiye'ye geleceğini açıklamıştı. (Politika Servisi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Öğretmensiz eğitim

Öğretmensiz eğitim

Erdoğan-Şimşek programı kapsamında uygulanan kamuda tasarruf, eğitimi öğretmensiz bıraktı. 25 bin diye duyurulan öğretmen atama sayısının aslında 15 bin olduğu ortaya çıkarken, öğretmen açığı yüz bini, atama bekleyenlerin sayısı 500 bini geçti. Proje okullarında öğretmenlerin sürülmesine karşı “Öğretmenine dokunma” diyen liselilerin eylemleri dün de sürdü.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Eylemlere katılan öğrencilere "Yurttan çıkın" baskısı: "Eşyalarımı çöp poşetine doldurmuşlar"

Evrensel'i Takip Et