Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçe verileri açıkladı: İşçilerin ödediği vergi, şirketlerin 21 katı!
Hazine ve Maliye Bakanlığı Mart 2025 bütçe verilerini açıkladı. Bütçeden vergi adaletsizliği çıktı. Açıklanan verilere göre işçiler ve maaşlılar, şirketlerden 21 kat daha fazla vergi ödedi.

Görsel: Freepik
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı 2025 Mart bütçe verileri, vergi adaletsizliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Buna göre, işçiler ve maaşlılar, yılın ilk üç ayında 501,4 milyar TL gelir vergisi öderken, şirketlerden alınan kurumlar vergisi sadece 23,7 milyar TL oldu.
Bu, ücretlilerin ödediği doğrudan verginin, şirketlerin ödediğinden yüzde 2.015 (21 kat) fazla olduğu anlamına geliyor. Dolaylı vergilerle birlikte halkın toplam vergi yükü 1,4 trilyon TL'yi bulurken, bütçenin en büyük ikinci kalemi 463,9 milyar TL ile faiz ödemeleri oldu.
Tarıma ayrılan pay ise sadece 43,6 milyar TL'de kaldı. Yani faiz harcamaları, tarımsal desteklerin 10 katını aştı. Vergi politikalarındaki bu çarpıklık, emekçilerin üzerindeki yükü artırdı. (Ekonomi Servisi)
Evrensel'i Takip Et