CHP’li Uzun yurttan atılan öğrencileri Meclis gündemine getirdi: Gençler yeniden yurtlara alınmalı
CHP’li Cumhur Uzun, Mecliste yaptığı konuşmada protestolara katıldığı için yurttan atılan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerini TBMM'de gündeme getirdi, “Gençler yeniden yurtlara alınmalı”

Fotoğraf: CHP basın
Ankara – CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun yurttan atılan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerini Meclis gündemine getirdi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması sonrasında tüm Türkiye'de protesto gösterileri yapılmış, Muğla'da yapılan gösteriler sonrası Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde öğrenim gören beş üniversite öğrencisinin protesto yürüyüşüne katıldıkları gerekçesiyle kaldıkları yurtla ilişikleri kesilmişti.
TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak konuyu gündeme getiren Uzun: "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız sayın Ekrem İmamoğlu'nun siyasi bir darbe ve hukuken dayanaksız iddialar ile tutuklanması sonrasında başta İstanbul Saraçhane olmak üzere yurdun dört bir yanında vatandaşlarımız bu durumu protesto etmişlerdir.
Bu protestoların adreslerinden biri de memleketim Muğla olmuştur. Anayasal hakkını kullanarak bu eylemlere katılan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi 5 gencimiz, barındıkları yurtlardan aranarak; kendi istekleri ile yurtlardan ayrılmaları, ayrılmazlarsa yurtlara bir daha alınmayacakları ve burslarının kesileceği söylenmiş, sonrasında yurtlarla ilişikleri kesilerek adeta sokağa atılmışlardır.
Buradan Gençlik ve Spor Bakanına sesleniyorum. O öğrenciler 1 milyon Muğlalıya emanettir. Ama en başta devletimize emanettir. Bir an önce bu yanlıştan dönülmeli, gençlerimiz yeniden yurtlarına yerleştirilmeli ve bu kanunsuz talimatı verenler hakkında işlem yapılmalıdır" dedi. (Haber Merkezi)
Evrensel'i Takip Et