AB iltica başvurularını zorlaştırmak için liste açıkladı
AB, yedi ülkeyi 'güvenli ülke' ilan ederek, bu ülkelerden iltica başvurularını zorlaştırmaya hazırlanıyor. Avrupa Komisyonu tarafından açıklanan listede Türkiye yer almadı.

Fotoğraf: Evrensel
Avrupa Birliği (AB), yedi ülkeyi güvenli ülke statüsüne almaya hazırlanıyor. Böylece bu ülkelerden Avrupa'ya gelenlerin iltica başvuruları çok daha kolay reddedilecek ve bu ülke vatandaşları AB'den daha hızlı sınır dışı edilebilecek.
DW Türkçe'de yer alan habere göre Avrupa Komisyonu AB'ye iltica başvurularını sınırlandırmak için bütün üye ülkeler için geçerli olacak ilk "güvenli ülkeler listesi" önerisini kamuoyuna açıkladı. Komisyon açıklamasında, bu listede yer alan ülkeleri Kosova, Bangladeş, Kolombiya, Mısır, Hindistan, Fas ve Tunus olarak sıraladı. Söz konusu ülkeler "güvenli" olarak sınıflandırılacağı için, bu ülkelerin vatandaşlarının AB'ye iltica başvuruları zorlaşacak. Bu ülkelerden AB'ye gelenlerin sınır dışı edilmesi de hızlanacak.
Komisyonun son kararıyla, tüm AB'yi kapsayacak nitelikte bir ortak bir liste oluşturulmuş oldu.
Avrupa Komisyonu'nun Göçten Sorumlu Komiseri Magnus Brunner, yaptığı açıklamada pek çok üye ülkede iltica başvurularında ciddi bir yığılma olduğunu belirterek, "İltica kararlarının daha hızlı alınmasını desteklemek için şimdi yapabileceğimiz her şey çok önemli" dedi.
Listenin resmen kabulü için gözler Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi'ne çevrildi. (Dış Haberler)
Evrensel'i Takip Et