Çiğli Belediyesinde grev halayı sürüyor
Çiğli Belediyesinde çalışan DİSK/Genel-İş üyesi 1130 belediye işçisi yüzde 29’dan yüzde 31’e çıkartılan zam teklifine karşı greve çıktı.
İzmir — Çiğli Belediyesinin şirketlerinden ÇİBEL’de örgütlü Genel-İş İzmir 10 No’lu Şube ile SODEMSEN arasındaki yeni dönem toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine 1130 işçi greve çıktı. SODEMSEN dün akşam itibariyle yüzde 29 olan zam teklifini yüzde 31’e çıkararak günlük brüt 900 lira olan yevmiyeleri 1250 liraya yükseltmeyi teklif etti. Halihazırda 33 bin lira dolayında ücret alan işçiler bu teklifi kabul etmedi.
Sabah belediye binası önünde toplana işçiler, “SODEMSEN elini ekmeğimizden çek”, “Ya sözleşme masası ya grev halayı” sloganları attı. Disk Genel-İş 7 No'lu ve 5 No'lu şube yönetimleri desteğe geldi. Çiğli belediyesinden atılan ve işe dönmek için mücadele eden işçiler de belediye önünde idi.
Fotoğraf: Aliye Ceylan/Evrensel
“Bu böyle gitmez”
Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, 16 Nisan Çarşamba günü itibariyle en düşük ücrete verilen zam oranının yüzde 31 civarında olduğunu söyleyen Genel-İş 10 No’lu Şube Başkanı Barış Okur, “AKP iktidarı tarafından, doğalgaz elektrik faturaları, benzin-mazot fiyatları derken iğneden ipliğe her şeye yapılan zamlarla birlikte en temel ihtiyaçlarımızı bile karşılayamaz duruma gelmiş bulunmaktayız. Bu enflasyonla, bu zamlarla insanca yaşamak, ailesini geçindirmek ve çocuklarının geleceğini planlamak şöyle dursun en ufak isteklerini dahi karşılayabilmek mümkün değildir. Biz işçiler, yaşamın pahalı, emeğin ucuz olduğu bu düzenin karşısına ‘Bu böyle gitmez’ diyerek çıkacağız ve sefalet ücretlerine teslim olmayacağız” diye belirtti.
“Mücadelemiz devam ederken müzakere masasına oturmaya hazırız”
İnsanca bir yaşam için enflasyon karşısında ezilmedikleri bir ücret talep ettiklerini dile getiren Okur, “Bu bağlamda gelinen noktada ise son tekliflerle, ücretlerimize yapılacak total zam oranının enflasyonun altında kaldığı ve kalacağı göz önünde bulundurularak, üyelerimiz tarafından sendikamızla birlikte mücadeleye devam kararı alınmıştır. Bizler bugün itibari ile Çiğli Belediyesi önünde grevimizi, direnişimizi sizlerle büyüteceğiz. Buradayız, Çiğli Belediyesi ÇİBEL işçileri olarak şirket yetkililerinden gelecek ve üyelerimizi enflasyon karşısında ezdirmeyecek tüm tekliflere açığız, mücadelemiz devam ederken müzakere masasına oturmaya da hazırız” dedi. (Evrensel)
Evrensel'i Takip Et