18 Nisan 2025 17:24

 İmamoğlu'nun “24 bin konutun inşaatını başlattılar” dediği Sazlıdere Barajı'nda İş makinaları aralıksız çalışıyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “24 bin konutun inşaatını başlattılar” dediği Sazlıdere Barajı’nın etrafında onlarca iş makinası geniş bir alanda çalışmalara aralıksız devam ediyor.

 İmamoğlu'nun “24 bin konutun inşaatını başlattılar” dediği Sazlıdere Barajı'nda İş makinaları aralıksız çalışıyor

Fotoğraf: ANKA

İstanbul – Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun "Yokluğumu fırsat bilip 'Kanal İstanbul' denen rant ve talan projesi uğruna Avrupa Yakası’nın en önemli su kaynaklarından biri olan Sazlıdere Barajı’nın etrafında 24 bin konutun inşaatını başlattılar” sözleri üzerine gözlerin çevrildiği bölgede, onlarca iş makinası geniş bir alanda çalışmalara aralıksız devam ediyor.

Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu, dün yaptığı paylaşımda, "Yokluğumu fırsat bilip 'Kanal İstanbul' denen rant ve talan projesi uğruna Avrupa Yakası’nın en önemli su kaynaklarından biri olan Sazlıdere Barajı’nın etrafında 24 bin konutun inşaatını başlattılar. Bu kez alelacele TOKİ'yi devreye almışlar. Dozer ve iş makinelerini mutlak koruma alanının içine, suyun dibine kadar sokmuşlar" demişti.

İmamoğlu’nun bu açıklaması üzerine gözler bölgeye çevrildi. Bölgede geniş bir alanda çalışmalarını aralıksız sürdüren onlarca iş makinası görüntülendi. Bölgede arıcılık yapan bir vatandaşın kovanlarının ise şantiyenin ortasında kaldığı gözlendi.

İstanbul Planlama Ajansı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ekosistimin zarar gördüğü belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Kanal İstanbul projesi, hukukun hiçe sayılarak, bilirkişi raporlarındaki çevre ve su havzası uyarılarına rağmen ilerliyor. Tüm dünya iklim kriziyle mücadele ederken, bu projeyle İstanbul'un su güvenliği tehlikeye atılıyor, ekosistemimiz zarar görüyor.

  • 55 milyon metreküp içme suyu kaybolacak.
  • 20.000 futbol sahası büyüklüğünde, 136 milyon metrekarelik tarım alanı yok edilecek.
  • 394 bin ağacın kesileceği ve 13.400 hektarlık orman arazisinin yok olacak. 287 hektarlık muhafaza ormanının da zarar görecek. 1,2 milyon kişinin 1 yıllık oksijen kaynağının kaybolacak.” (ANKA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Dört yılda 750 bin yeni çocuk işçi

Dört yılda 750 bin yeni çocuk işçi

Bizzat Erdoğan’ın, pandemiyi ‘üretim ve lojistik üssü olma fırsatı’ olarak işaret ettiği 2020’den bu yana ucuz emek eksenli dönüşümün çarpıcı sonuçları ortaya çıkıyor. ‘Üretim, ihracat’ gibi sloganlarla pazarlanan dönüşüm, çocuk emeğini de başta sanayi olmak üzere sermayenin hizmetine sundu. Bu dört yılda 750 bin çocuk daha resmi rakamlara işçi olarak geçti.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Gençlerin sokak eylemlerine atıfta bulunan Bahçeli, "Öğrencinin yeri okuldu, sınıftır, kütüphanedir" dedi.

Evrensel'i Takip Et