Darıca Fen Lisesi mezunlarının okula girişi engellendi
Okula yapmak istedikleri ziyaret yönetim tarafından engellenen Darıca Fen Lisesi Mezunları İnisiyatifi; Eğitim aldığımız okula, öğretmenlerimize ve bu aidiyetimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Fotoğraf: Darıca Fen Lisesi Mezunları İnisiyatifi
Kocaeli – Darıca Fen Lisesi Mezunları İnisiyatifi'nin okula yapmak istediği ziyaret yönetim tarafından engellendi, kapı önünde oturma eylemi gerçekleştiren mezunlar, "Okulumuzu ziyaret etme isteğimiz bir hak, öğretmenlerimize duyduğumuz saygı ise bir sorumluluktur" dedi.
“Küçümseyici tavırla karşılaştık, azarlandık”
Darıca Fen Lisesini ziyaret etmek isteyen mezun öğrenciler, okul yönetimi tarafından engellendi. Gazetemize ulaşan bir mezun, "Okulumuzu ve öğretmenlerimizi ziyaret etmek üzere bir araya geldik ancak daha okul yoluna düşmeden, idare tarafından kesin bir dille uyarıldık 'Okula gelmeyin, içeri alınmayacaksınız' denildi. Uyarıya rağmen okula ulaşan bizler kapıda durdurularak içeri alınmadık. Nedenini sorduğumuzda ise sadece, 'Bugün hiç mezun almıyoruz' cevabıyla karşılaştık. Herhangi bir gerekçe gösterilmeden, açıklama yapılmadan saatlerce okul kapısında bekletildik. Kapı önünde toplanan mezunlar olarak, okul yönetiminin sert ve küçümseyici tavrıyla karşı karşıya kaldık. Bekleyen arkadaşlarımız azarlanarak uyarıldı" dedi.
'Bir tepki değil, vefa borcu'
Yaşananların bununla da sınırlı kalmadığı belirten mezun, "Yanımıza gelip ne olduğunu anlamaya çalışan bazı öğrencilerin idare tarafından sert bir şekilde uyarıldığı, hatta disiplin cezası ile tehdit edildiği bilgisi bize ulaştı. Okul müdürü, 'Eyleminizi yaptınız, şimdi gidin. Bir daha yapmayın' diyerek bizi okuldan uzaklaştırmak istedi. Bizler Darıca Fen Lisesi mezunları olarak, bu tavrı kabul etmiyoruz. Eğitim aldığımız okullara, bizi yetiştiren öğretmenlerimize ve bu okula olan aidiyetimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Okulumuzu ziyaret etme isteğimiz bir hak, öğretmenlerimize duyduğumuz saygı ise bir sorumluluktur. Bu davranışımızı yalnızca bir tepki değil, bir vefa borcu olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı. (Evrensel)
Evrensel'i Takip Et