21 Nisan 2025 14:57

Tutuklu öğrenci Esila Ayık’tan mektup: Halkımıza emanetiz

İstanbul’da protesto eylemlerinde tutuklanan öğrenci Esila Ayık yazdığı mektupta, sağlık durumunun kötüye gittiğini söyleyerek, “Halkımıza emanetiz” dedi.

Tutuklu öğrenci Esila Ayık’tan mektup: Halkımıza emanetiz

Tutuklu öğrenci Esila Ayık

İstanbul Belediye Başkanı (İBB) ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması sonrası başlayan protestolarda tutuklanan Esila Ayık yazdığı mektupla, “Sesimiz sizsiniz. Halkımıza emanetiz” dedi.

İBB operasyonlarına ilişkin protestolarda gözaltına alınan Esila Ayık, böbrek ve kalp rahatsızlıklarına karşın 13 gündür Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunuyor.

"Arkadaşlarım okulda, ben cezaevindeyim”

Cumhuriyet’ten Çağdaş Bayraktar’ın haberine göre, Ayık mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“Gün geçtikçe sağlığım kötüye gidiyor. Bir yandan ay sonunda başlayacak sınavlarımı kaçıracağım için endişeliyim. Arkadaşlarım yarın üniversiteye gidecekler, ben cezaevindeyim.

Halen şok içindeyim, duygularım kilitlendi. Ne korku, ne endişe, ne hüzün ne mutluluk. Hiçbir duyguyu hissedemiyorum. Hoş, burada oturup tüm gün ağlasam bile bir şeyi değiştiremeyeceğimi biliyorum. Beni ve diğer tutuklu arkadaşlarımı buradan kurtaracak olan sizlersiniz. Halkımıza emanetiz. Sesimiz sizsiniz. Bir an önce buradan çıkıp fotoğraf projelerime devam etmek istiyorum.” (Haber Merkezi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

532 milyar TL teşvike sıfır istihdam

532 milyar TL teşvike sıfır istihdam

Saray rejimi son iki yılda ‘istihdam yaratma” iddiasıyla sanayi patronlarına 532 milyar lira teşvik verdi. AKP’nin ‘610 bin istihdam’ vaadiyle verdiği teşvikin faturası emekçilere çıkarken, istihdam hedefinin yalnızca yüzde 1.9’u tuttu. Çalışma Bakanı, patronlara teşvik vermeye devam edeceklerini duyurdu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Aile Bakanlığı, “aile yılı” kapsamında düşük gelirli ve üç çocuklu ailelere TOGG için uzun vadeli finansman sağlayacağını duyurdu

Evrensel'i Takip Et