Bakanlık gösteriyi erteledi, Kültür Sanat Sen iptalini istedi
AKM’de sahnelenecek olan gösterinin deprem nedeniyle 17.00’e ertelenmesine ilişkin Kültür Sanat Sen, kapalı alanlarda kalınmaması yönündeki çağrılar varken gösterinin iptal edilmesini talep etti.

Logo: Kültür Sanat Sen
İstanbul- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) sahnelenecek “Devlet Halk Dansları – Zamanın Kahramanları” gösterisinin provası sırasında meydana gelen deprem nedeniyle etkinlik hazırlıkları yarım kaldı.Kültür ve Turizm Bakanlığı gösteriyi aynı gün saat 17.00’de gerçekleştirme kararı aldı, Kültür Sanat Sen gösterinin iptal edilmesini istedi.
Prova esnasında yaşanan deprem sonrası, gösteride yer alacak 150 çocuk ve 70 dansçı arasında panik yaşandığı belirtildi. Hatay, Rusya ve Japonya’dan gelen çocuk gruplarının provadan çekildiği ve AKM’yi terk ettiği bilgisi paylaşıldı. Kültür Sanat Sen, tarafından yapılan açıklamada, uzmanların artçı sarsıntıların süreceği yönündeki uyarılarına rağmen Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın gösteriyi aynı gün saat 17.00’de gerçekleştirme kararı almasının kabul edilemez olduğu vurgulandı.
Açıklamada, “İnsanların kapalı alanlarda kalmaması yönünde çağrı yapılırken, yüzlerce kişinin sahnede, yüzlerce kişinin de izleyici olarak yer alacağı bir etkinliği sürdürmek doğru değildir. Gösteri ertelenmelidir. İnsan yaşamı her şeyden daha değerlidir” denildi.
Kültür Sanat Sen, Bakanlık ve Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nü insan hayatını öncelemeye ve bilimsel uyarıları dikkate almaya davet etti. (Haber Merkezi)
Evrensel'i Takip Et