23 Nisan 2025 16:41

İstanbul’da ilkokuldan üniversitelere kadar eğitime 2 gün ara

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul'da deprem nedeniyle okulların perşembe ve cuma günü tatil edildiğini bildirdi. Okullar güvenli alan ihtiyacı doğrultusunda kullanıma açılacak.

İstanbul’da ilkokuldan üniversitelere kadar eğitime 2 gün ara

Fotoğraf: Evrensel

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ilgili diğer kurumlarla işbirliği içerisinde İstanbul'daki okulların perşembe ve cuma günü tatil edildiğini bildirdi.

YÖK Başkanı Erol Özvar da yarın (Perşembe) ve cuma günü vakıf ile devlet üniversitelerinde eğitime ara verildiğini duyurdu.

Bakan Tekin, İstanbul'daki depremlere ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"İstanbul'da meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen deprem sonrası, şu ana kadar okullarımızda herhangi bir ciddi olumsuzluk yaşanmamıştır. Güvenli alan ihtiyacı doğrultusunda, okul bahçelerimiz tüm vatandaşlarımızın kullanımına açıktır.

İlgili diğer kurumlarımızla işbirliği içerisinde İstanbul'daki okullarımız için perşembe ve cuma gününü tatil etme kararı aldık. Tüm milletimize geçmiş olsun inşallah."

YÖK Başkanı Erol Özvar da yarın (Perşembe) ve cuma günü vakıf ile devlet üniversitelerinde eğitime ara verildiğini duyurdu.

Özvar sosyal medya paylaşımında şunları söyledi; "İstanbul’da meydana gelen deprem nedeniyle çok şükür ki üniversitelerimizde herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. İstanbul’daki tüm yükseköğretim kurumlarımız Perşembe ve Cuma günü tatil edilmiştir. Tüm milletimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." (Haber Merkezi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Bugün 23 Nisan Abdurrahman

Bugün 23 Nisan Abdurrahman

14 yaşındaki Abdurrahman Özkul, Niğde Bor’daki plastik geri dönüşüm tesisinde, sigortasız ve denetimsiz koşullarda çalışırken makineye kapılarak 10 gün önce hayatını kaybetti. Abdurrahman Özkul’un dedesi Vahap Özkul, torununun “Elektrikli bisiklet almak için” çalıştığını söyledi. Bu 23 Nisan’da 742 çocuk işçi eksik.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
24 Nisan 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et