Rusya'dan Kiev'e saldırı: En az 9 ölü, 70'ten fazla yaralı
Rusya'nın Kiev'e füze ve insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıda en az 9 kişi yaşamını yitirdi, 70'ten fazla kişi yaralandı.

Fotoğraf: AA
Rusya ordusu tarafından Ukrayna'nın başkenti Kiev'e füze ve insansız hava araçlarıyla (İHA) düzenlenen saldırıda en az 9 kişinin öldüğü ve 70'ten fazla kişinin yaralandığı bildirildi.
Ukrayna Devlet Acil Durum Servisine ait Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada, Rusya'nın gece saatlerinde Kiev'e hava saldırısı gerçekleştirdiği belirtildi. Açıklamada, mevcut bilgilere göre saldırıda 9 kişinin öldüğü ve 70'ten fazla kişinin yaralandığı aktarıldı. Kentin 13 farklı noktasında arama kurtarma çalışmaları yapıldığı kaydedilen açıklamada, Sviyatoşin ilçesinde bir binanın enkazı altına kalan insanları kurtarmak için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.
Kiev Şehri Askeri İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamada ise Rusya ordusunun başkente İHA ile güdümlü ve balistik füzeleri kullanarak saldırı yaptığı bilgisi paylaşıldı.
Saldırıda çok sayıda ev ve araç hasar gördü, itfaiye ekipleri çıkan yangınlara müdahale etti. Sabah saatlerinde ekipler hasar gören bölgelerde temizlik çalışması yürüttü.
Fotoğraf: AA
Saldırı, ABD Donald Trump'ın barış görüşmelerine dair "Rusya'nın anlaşmaya hazır olduğunu düşünüyorum. Bence Rusya ile bir anlaşmaya ulaştık, şimdi Zelenskiy ile anlaşmamız gerekiyor" açıklamasına yakın bir zamanda gerçekleşti. (Dış Haberler)
Evrensel'i Takip Et