Denizli Laiklik Platformu çocukların geleceği için yürüdü
Denizli Laiklik Platformu, çocukların geleceği için yürüyüş düzenledi. ÇEDES ve MESEM projelerine tepki gösterilen açıklamada, “Ülkemiz, gençlerimiz ve çocuklarımızın için adalet” denildi.
Denizli — Denizli Laiklik Platformu, çocukların geleceği için yürüyüş düzenledi. Valilik önünden başlayan yürüyüş Çınar Meydanında yapılan basın açıklaması ile sona erdi. Yürüyüşe Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan da katıldı. Basın açıklamasını Av. İrem Erdoğan okudu.
Çocuk istismarları, çocuk işçilik ve çocuk ölümlerine dikkat çeken Erdoğan, "Bugün her dört çocuğumuzdan biri çalışmak zorundadır. Çocuklarımız okullarının dışında emek sömürüsü içindedir. İş Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi verilerine göre Nisan ayının ilk 18 gününde çok sayıda çocuk çalışırken yaşamını yitirdi ya da yaralandı. Her çocuğun sağlıklı, güvenli ve sevgi dolu bir ortamda büyüme hakkı vardır. Ancak istismar, ihmalkârlık, şiddet ve yoksulluk bu hakkın ihlal edilmesine neden oluyor" ifadelerini kullandı.
"Gençler ve çocuklarımız için adalet”
ÇEDES ve MESEM projelerine tepki gösteren Erdoğan, "Düzeniniz batsın, gençlerimiz ve çocuklarımız yaşasın! Ülkemiz, gençlerimiz ve çocuklarımızın için adalet! Zalimlere boğun eğmeyeceğiz" dedi. (Evrensel)
Evrensel'i Takip Et