17 Haziran 2013 11:44

TGS: Gazetecileri serbest bırakın

Türkiye Gazeteciler Sendikası üyeleri, IMC televizyonu editörü Gökhan Biçici ile Ulusal Kanal kameramanı Emre Fidan’ın gözaltında tutulduğu İstanbul Emniyet Müdürlügü önünde açıklama yaptı.IMC televizyonu editörü Gökhan Biçici’nin dün Kurtuluş’ta görevini yap

TGS: Gazetecileri serbest bırakın
Paylaş

IMC televizyonu editörü Gökhan Biçici’nin dün Kurtuluş’ta görevini yaparken çevik kuvvet polislerince darp edilerek gözaltına alındığına dikkat çeken TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi, Ulusal Kanal kameramanı Emre Fidan’ın da Şişli’de görev yaparken gözaltına alındığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildigi bilgisini verdi.

İki gazetecinin derhal serbest bırakılmasını istediklerini belirten İpekçi, “İçeride ne kadar gazeteci varsa derhal bırakılsın. Avukatlarıyla görüşmeleri sağlansın. Yalnızca meslektaşlarımızın değil tüm yurttaşlarımızın takipçisiyiz” dedi.

IMC televizyonu Haber Müdürü Hamza Aktan, Biçici’nin kasklarında numara olmayan polisler tarafindan dakikalarca dövüldüğüne, sokak boyu sürüklenerek gözaltına alındığına dikkat çekti. Aktan, “Gökhan Biçici’nin maruz kaldığı bu hukuk ve insanlık dışı muameleyi şiddetle kınıyor ve derhal serbest bırakılmasını, kask numaraları olmayan ama görüntüleri sosyal medyaya da yansımış olan sorumluların derhal ortaya çıkarılmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz” dedi. (Istanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erciyes Gaz’ın iflası gerçek mi?

SONRAKİ HABER

Su yoksa gelecek de yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa