'Duran adam'lardan basın toplantısı
Gezi Parkı direnişinin 21. gününde farklı bir eyleme sahne oldu. Günler süren protestoların yaşandığı meydanda, Erdem Gündüz, saatler boyunca kıpırdamadan durdu. Dün saat 18.00 sıralarında durmaya başlayan Gündüz'ün etrafına saatler ilerledikçe birçok kişi toplandı.
TWITTER'DA YAYILDI, FARKLI NOKTALARDA EYLEMLER BAŞLATILDI
#duranadam etiketi ile twitterda kısa sürede 1. sıraya oturdu, Gündüz’e destek giderek büyüdü. İnsanlar, duran adam’ın yanına “durmaya” giderken, duranlara yeniler eklendi. Sayının giderek artmasından ardından polis, “Kalabalık artarsa ve dağılmazsa müdahale edeceğiz” anonsu yaptı. Sayının artması ile, "duran adam"ın yanına gelenler "duran adam"ın etrafında zincir oluşturdu. Eyleme yaklaşık 300 kişi katıldı. Polis "duran adam"ın yanındakileri gözaltına aldı. Yanındaki duranların gözaltına alınması üzerine "duran adam" eylemine son verdi. "Duran adam"ın eylemi kısa sürede yayıldı. Ankara’da da Ethem Sarısülük’ün vurulduğu noktada bir kadın eylem başlattı.
'DURAN ADAM'LARDAN BASIN TOPLANTISI
Taksim Meydanı’nda dün akşam bir kişinin başlattığı “Duran Adam” eylemine katılarak destek verdiği için gözaltınan alınanlar saat 12.00’da Karaköy’de Otel Hetttie’de basın toplantısı düzenliyor. Basın toplantısına ‘Duran adam’ eylemi yaptığı için gözaltına alınan ve sabah saatlerinde bırakılan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ertan Ersoy’un da aralarında bulunduğu 8 kişi katılıyor. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et