EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan’dan İmbat Madencilik açıklaması: 'Hakları için yollara düşen işçilerin önündeki engeller kaldırılsın'
EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, İmbat Madencilik’te yaşanan hak ihlallerine, iş cinayetlerine ve ücretleri ödenmeyen madencilere yönelik saldırılara tepki gösterdi. Aslan, "İşçilerin haklarını gasbeden düzenin adı Saray oligarşisidir!" dedi.
Fotoğraf: ANKA
Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Seyit Aslan, İmbat Madencilik’te yaşanan hak ihlalleri, iş cinayetleri ve ücretleri ödenmeyen madencilerin hak arama mücadelesine ilişkin bir açıklama yayımladı. İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınmadığını, denetimlerin yapılmadığını belirten Aslan, yaşanan iş cinayetlerinin üzerinin örtüldüğünü ve sorumluların cezasızlıkla korunduğunu vurguladı.
İmbat Madencilik’te hak ihlallerine ve cezasızlığa son verilsin! İmbat Madencilik’te işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınmıyor, denetimler yapılmıyor. Yaşanan iş cinayetlerinin üzeri örtülüyor, sorumlular cezasızlıkla korunuyor. İşçilerin yaşamını korumak için kılını kıpırdatmayanlar, ücretleri ödenmeyen madencilerin hak arama mücadelesinin önüne engeller çıkarıyor. İşçileri göz göre göre ölüme gönderen, sağ kalanların ücretlerine çöken, hakkını arayan madencilere biber gazıyla saldıran bu düzenin adı Saray oligarşisidir! Taleplerimiz açık: Hakları için yollara düşen İmbat Madencilik işçilerinin önündeki engeller derhal kaldırılsın! İşçilerin ücretlerini ödemeyen şirkete ve patronlarına yaptırım uygulansın, işçilerin tüm alacakları ödensin! Beş madencinin ölümüne ilişkin soruşturma etkin biçimde yürütülsün; siyasi ve idari yetkililer dâhil tüm sorumlulardan hesap sorulsun! İmbat Madencilik işçilerinin haklı mücadelesi kazanımla sonuçlanana kadar yanlarında olmaya devam edeceğiz.
— Seyit Aslan (@seyitaslan1917) October 28, 2026
Maden işçilerinin hak arama mücadelesine yönelik polis müdahalelerine ve yaşanan mağduriyetlere dikkat çeken Aslan, "İşçilerin yaşamını korumak için kılını kıpırdatmayanlar, ücretleri ödenmeyen madencilerin hak arama mücadelesinin önüne engeller çıkarıyor. İşçileri göz göre göre ölüme gönderen, sağ kalanların ücretlerine çöken, hakkını arayan madencilere biber gazıyla saldıran bu düzenin adı Saray oligarşisidir!" dedi.
"Tüm sorumlular hesap versin"
İmbat Madencilik işçilerinin taleplerinin açık olduğunu belirten Aslan, şirkete yaptırım uygulanması ve sorumlulardan hesap sorulması çağrısında bulunarak şunları kaydetti:
"Taleplerimiz açık: Hakları için yollara düşen İmbat Madencilik işçilerinin önündeki engeller derhal kaldırılsın! İşçilerin ücretlerini ödemeyen şirkete ve patronlarına yaptırım uygulansın, işçilerin tüm alacakları ödensin! Beş madencinin ölümüne ilişkin soruşturma etkin biçimde yürütülsün; siyasi ve idari yetkililer dâhil tüm sorumlulardan hesap sorulsun!"
Açıklama, "İmbat Madencilik işçilerinin haklı mücadelesi kazanımla sonuçlanana kadar yanlarında olmaya devam edeceğiz" ifadeleriyle sona erdi.
(İşçi Sendika Servisi)Evrensel'e Abone Ol
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et