01 Temmuz 2013 08:08

TMMOB’dan Gezi sürgünü tepkisi

TMMOB Şehir Plancıları Odası, İstanbul Şube Başkanı ve aynı zamanda Taksim Dayanışması Sözcüsü Tayfun Kahraman’ın ‘1 aylık geçici görevle’ şehir dışına gönderilmesine tepki gösterdi. Bu uygulamanın Kahraman’ın Taksim Dayanışması Sözcüsü olduğu gerekçesiyle yapılan bir sürgün old

TMMOB’dan Gezi sürgünü tepkisi
Paylaş

TMMOB Şehir Plancıları Odası, İstanbul Şube Başkanı ve aynı zamanda Taksim Dayanışması Sözcüsü Tayfun Kahraman’ın ‘1 aylık geçici görevle’ şehir dışına gönderilmesine tepki gösterdi. Bu uygulamanın Kahraman’ın Taksim Dayanışması Sözcüsü olduğu gerekçesiyle yapılan bir sürgün olduğu vurgulanan açıklamada, alınan kararın geri çekilmesi talep edildi.

100’den fazla toplumsal örgütün, Gezi Parkı’na, kışla görünümlü AVM ve rezidans inşa edilmesine karşı çıktığı belirtilen açıklamada, iktidarın her türlü muhalefete tahammülsüzleştiği, doğayı, kent hakkı ve insan hakları mücadelesine orantısız bir baskıyla yanıt verdiği ifade edildi.

Gelinen noktada, 5 yurttaşın yaşamını yitirmesi, onlarca yurttaşın gözlerini kaybetmesi ve binlerce kişinin yaralanmasına dikkat çekilen açıklamada, iktidarın tüm uluslararası uyarılara rağmen anti demokratik uygulamalarından geri adım atmadığı kaydedildi.

Şehir Plancıları Odası tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan plana itiraz dilekçesi verildiği için odanın İstanbul Şube Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Balyemez’in işten atıldığı hatırlatılan açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da İstanbul’da sürdürmekte olduğu görevinden ve sürdürdüğü kent hakkı mücadelesinden dolayı Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Kahraman’ın ‘Gaziantep’e 1 ay geçici görevlendirilerek’ uzaklaştırıldığı aktarıldı.  

Açıklamada, Tayfun Kahraman’a yönelik bu uygulamanın düzeltilmesi talep edildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İhracat rekoru otomotivde

SONRAKİ HABER

2013 LYS sonuçları açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa