01 Temmuz 2013 08:19

Genelkurmaydan EMASYA açıklaması

GENELKURMAY Başkanlığı son dönemde EMASYA Protokolü ve İç Hizmet Kanunu değişiklikleri dahil, bazı haber ve tartışmalarla TSK’nin gerçekleştirdiği kimi faaliyetlere ilişkin açıklama yaptı. Genelkurmayın açıklaması şöyle: “Bu kapsamda; Türk Silahlı Kuvvetleri; caydırıcılık, güvenlik/harekat ortamının şeki

Genelkurmaydan EMASYA açıklaması
Paylaş

GENELKURMAY Başkanlığı son dönemde EMASYA Protokolü ve İç Hizmet Kanunu değişiklikleri dahil, bazı haber ve tartışmalarla TSK’nin gerçekleştirdiği kimi faaliyetlere ilişkin açıklama yaptı. Genelkurmayın açıklaması şöyle: “Bu kapsamda; Türk Silahlı Kuvvetleri; caydırıcılık, güvenlik/harekat ortamının şekillendirilmesi, kriz yönetimi, sınırlı güç kullanımı ve konvansiyonel harp görevlerine ilave olarak, Barışı Destekleme Harekatı ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu çerçevesinde talep edildiğinde Doğal Afet Yardım Harekatı ve İç Güvenlik Harekatına da destek sağlamaktadır.”

Genelkurmay Başkanlığı ordu birliklerinin iç görevlerdeki durumunu düzenleyen EMASYA Protokolü konusunda ise şu açıklamayı yaptı: “1. İl İdaresi Kanunu’na açıklık getirmek amacıyla, Bakanlar Kurulunun kararı ile hazırlanan “Valilerin 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/d maddesi gereğince; Askeri Birliklerden Yardım İstemesine İlişkin Esaslar” Protokolü, 18 Nisan 2013 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmiştir. 2. Yürürlüğe giren Protokol; Bir veya birden fazla ilde çıkan veya çıkabilecek ya da bir ilde çıkarak komşu illere sirayet eden veya etmesi muhtemel her türlü toplumsal olay ile terör olaylarında il valilerinin askeri birlik komutanlarından yardım talep etmesi üzerine; askeri birlik komutanlıklarından kuvvet tahsis edilmesi durumunda iller ve kuvvetler arasında iş birliği, koordinasyon, kuvvet kaydırılması ile emir komuta ilişkilerini kapsamaktadır.”
Genelkurmay TSK’deki kritik görevlerin yetişmiş personel ihtiyacını karşılamak maksadıyla, 22 Mart 2011’de  tarihinde yürürlüğe giren 6191 sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu ve Yönetmeliği kapsamında temini ve kadrolanması yapılan sözleşmeli er kadro ve mevcut durumunu da açıkladı. Buna göre, mevcut 62 bin 585 sözleşmeli er kadrosu bulunurken, görevde olan mevcut kişi sayısı 1305 olarak belirtildi. Halen eğitim merkezinde 623 kişinin eğitim gördüğü bildirildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

2013 LYS sonuçları açıklandı

SONRAKİ HABER

Atalay’ın BDP endişesi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa