04 Temmuz 2013 11:28

BBC: Mahkemenin gezi kararı çevrecilerin zaferi

İSTANBUL İdare Mahkemesi’nin Gezi Park’nın yerinde Topçu Kışlası inşa etme projesi aleyhinde verdiği karar, yurt dışında da yankılandı. BBC, mahkemenin hükümetin planının kamunun yararına olmayacağını belirttiğine dikkat çekerek kararı, projeye karşı kampanya yapanların “zaferi” olarak niteledi.BBC, mahkemenin ülke

BBC: Mahkemenin gezi kararı çevrecilerin zaferi
Paylaş

İSTANBUL İdare Mahkemesi’nin Gezi Park’nın yerinde Topçu Kışlası inşa etme projesi aleyhinde verdiği karar, yurt dışında da yankılandı. BBC, mahkemenin hükümetin planının kamunun yararına olmayacağını belirttiğine dikkat çekerek kararı, projeye karşı kampanya yapanların “zaferi” olarak niteledi.
BBC, mahkemenin ülke çapında “huzursuzluk” yaratan bir proje aleyhinde karar verdiğine dikkat çektiği haberinde “8 Haziran’da alınan kararın neden şimdi açıklandığı ise belli değil” dedi.
Taksim Meydanı meselesinin “protestocuların çok daha geniş bir yelpazedeki şikayetleri” için bir “paratoner” olduğunu kaydeden BBC, gösteriler sırasında biri polis 4 kişininin öldüğünü, 8 bin kadar kişinin yaralandığını anımsattı.
BBC, “Hükümetin, kararı temyiz etmesi bekleniyor ancak karar, çevreciler için bir zafer demektir” yorumunu yaptı.
(Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Bozdağ: Mısır’da milli irade yok edilmiştir

SONRAKİ HABER

Pankartlara perde arkası müdahale

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa