04 Temmuz 2013 11:29

Pankartlara perde arkası müdahale

İZMİR Ekonomi Üniversitesi’ndeki mezuniyet töreninde Gezi direnişine destek vermek isteyen öğrenciler engellendi. Bianet’in haberine göre, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) 2 Temmuz akşamı mezuniyet töreni vardı. ODTÜ, Kadir Has, Galatasaray ve daha bir çok üniversitenin mezuniyet töreninde üniversiteden

Pankartlara perde arkası müdahale
Paylaş

İZMİR Ekonomi Üniversitesi’ndeki mezuniyet töreninde Gezi direnişine destek vermek isteyen öğrenciler engellendi. Bianet’in haberine göre, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) 2 Temmuz akşamı mezuniyet töreni vardı. ODTÜ, Kadir Has, Galatasaray ve daha bir çok üniversitenin mezuniyet töreninde üniversiteden mezun olan öğrenciler, Gezi Parkı’nın boşaltılmasına ve polis şiddetine tepkilerini gösteren pankartlar ve gaz maskeleriyle mezun olmuştu. İEÜ’de törene katılan öğrencilerden alınan bilgilere göre, İEÜ öğrencileri de sürece pankartlarıyla destek vermek istediler; fakat okulun yönetim mekanizmaları tarafından engelle karşılaştılar. Sahne arkasına gelen yöneticiler, öğrencilerin pankartları ile sahneye çıkmasını engelledi. Tüm müdahaleye rağmen, faiz lobisi ile ilgili ve direniş sırasında öldürülenlerin isimlerinin yazıldığı iki pankart açıldı. İletişim Fakültesi’nden bir öğrenci ise maske ile sahneye çıktı. Bir çok öğrenci ise tepkisini gösteremedi.
İEÜ’de daha önce de Medya Kulübü tarafından organize edilen ve aralarında Ahmet Şık, Arif Gorice ve Hrant Dink Vakfı’ndan Melisa Akan ve Uğur Mumcu Vakfı’ndan Rahmi Yıldırım’ın katılacağı Medya’da Şiddet Algısı Paneli, etkinliğe kısa süre kala bütçe kısıtlaması ve dersler nedeniyle mütevelli heyeti tarafından iptal edilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BBC: Mahkemenin gezi kararı çevrecilerin zaferi

SONRAKİ HABER

Tapu mağdurları sokakta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa