19 Mayıs 2011 11:07

Tükettiğimiz dünya Documentarist’te

31 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında 4. kez İstanbullularla buluşacak olan Documentarist, İstanbul Belgesel Günleri festivalinde dün akşam açılış yaptı.Festivalde bu yıl  40’ı aşkın ülkeden 80 film gösterilecek. Festival programı Tükettiğimiz Dünya, İnsan Manzaraları, Uluslararası  Panorama, Post-Komünizm Dö

Tükettiğimiz dünya Documentarist’te
Paylaş

31 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında 4. kez İstanbullularla buluşacak olan Documentarist, İstanbul Belgesel Günleri festivalinde dün akşam açılış yaptı.

Festivalde bu yıl  40’ı aşkın ülkeden 80 film gösterilecek. Festival programı Tükettiğimiz Dünya, İnsan Manzaraları, Uluslararası  Panorama, Post-Komünizm Dönemi, Focus Romanya, Arap Dünyası, Antropoloji- Belgesel, Müzik Filmleri temaları altında yer alan filmlerle sürecek. Festivale dünyanın bir çok ülkesinden yönetmen, proje sahipleri, yapımcı, festival temsilcisi ve eğitmenlerden oluşan 40’ayakın yabancı konuk katılacak.

Çek Sinemacı Helena Trestikova’nın 2008 yılında En İyi Belgesel Ödülü alan ‘Rene’adlı filmi dahil bir çok çalışması izleyicilerle buluşacak. Kanada’nın önemli Antropologlarından biri olan Asen Balikçi’nin ‘Deniz Buz Kampında Kış’ çeşitli coğrafyalardan çektiği filmlerden bir seçkiyle beraber gösterime sunulacak.

Festival boyunca filmler, belgeseller ve  yapılacak olan sohbetlere ev sahipliğini AkBank Sanat, Fransız Kültür Merkezi, Pera Müzesi, Cezayir Salonu ve Fransız Araştırma Enstitüsü gibi mekanlar yapacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de Madencilik ve Çevre Sempozyumu

SONRAKİ HABER

Kadın şairler yozlaşmış şiir yıllıklarına karşı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa