12 Ağustos 2013 17:50

MEB’in Alevi skandalı meclise taşındı

Tuncer Küllücek, kendisini şikayet eden Öğretmen Suat Özcan ve İl Müfettişi Cengiz Karahan’ı “ikisi de Alevi” diyerek MEB’e şikayet etmişti. Bunun üzerine okula gelen bakanlık müfettişleri Öğretmen Özcan ve İl Müfettişi Karahan’ın ‘Alevi olup olmadıklarını’ soruşturdu. İl Müfettişi Karahan’ın da ifadesi alındı.
CHP’li Tanrıkulu, konuyu Meclis gündemine taşıyarak Bakan Nabi Avcı’ya bazı sorular yöneltti. Küllücek’in ‘Kendisini şikayet edenlerin Alevi olduğu’ yönündeki başvurusunun neden araştırıldığını soran Tanrıkulu, “Olayı soruşturmak üzere okula gönderilen iki MEB müfettişi, Karahan ve Özcan’ın Alevi olup olmadığını araştırmış mıdır? Olay, MEB müfettişlerinin raporuna nasıl yansımıştır” dedi.
Tanrıkulu, Bakanlık müfettişlerinin raporda dini inanç sorgulaması yapmış olması halinde, soruşturmayı yapan iki müfettiş ve okul müdür yardımcısının görevden alınıp alınmayacağı sorularına da yanıt istedi.
(Ankara/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et