15 Ağustos 2013 18:35

Aliağa’da iş cinayetlerine tepki

ALİAĞA Demokrasi Platformu, gemi sökümde iki işçinin yaşamını yitirmesine, Demokrasi Meydanı’nda yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.Platform bileşeni siyasi parti, sendika ve demokratik kitle örgütü temsilcileri ile PETKİM, Tüpraş işçi ve işyeri temsilcilerinin de katıldığı açıklamayı Platform adına

Aliağa’da iş cinayetlerine tepki
Paylaş

ALİAĞA Demokrasi Platformu, gemi sökümde iki işçinin yaşamını yitirmesine, Demokrasi Meydanı’nda yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.
Platform bileşeni siyasi parti, sendika ve demokratik kitle örgütü temsilcileri ile PETKİM, Tüpraş işçi ve işyeri temsilcilerinin de katıldığı açıklamayı Platform adına Eğitim Sen Temsilcisi Ahmet Tüfek okudu.
Demokrasi Meydanı’nda yapılan açıklamada konuşan Tüfek, 3 Nisan 2013 tarihinde de aynı meydanda gemi sökümde yaşanan işçi ölümlerine dikkat çekerek önlemler alınmasını istediklerini hatırlatarak, “Gemi sökümcüler, uyarıları dikkate almak yerine ‘bunlar gemi söküm tesislerini kapattırmak istiyorlar ve arkalarında siyasi rant peşinde koşanlar var’ diyerek, basın açıklaması yapıp kendilerini savundular” dedi.
Sonuçta yeni ölümlerle karşı karşıya kaldıklarını belirten Tüfek, iki işçinin yaşamını yitirdiği son olayla ilgili ciddi iddiaların bulunduğunu bunların araştırılıp sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılmasını istediklerini dile getirdi.

HÜKÜMET İŞÇİ ÖLÜMLERİNİ ÖNEMSEMİYOR

Tüfek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının iş cinayetlerini ve ona yol açan koşulları görmezden geldiğini belirterek, “Gemi söküm tesisleri kurulduğundan bu yana iş kazalarıyla ilgili hiçbir tutanak tutmayan, hiçbir ceza vermeyen, istatistik düzenlemeyen, işçilerin ölmesini hiç önemsemeyen bir hükümetle karşı karşıyayız” dedi.
İşçileri örgütlenmeye, sendikaları örgütlülüğü çoğaltmaya, siyasi partileri işçiler lehine yasal düzenlemeler için birlikte mücadeleye çağırdıklarını belirten Tüfek, “Biz emek ve demokrasi platformu olarak partilerine bakılmaksızın bütün İzmir milletvekillerini Aliağa’ya davet ediyoruz.
Gelin işlenen cinayetlere ortak olmayın” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘KESK yürüyüşü yarın başlıyor’

SONRAKİ HABER

Grev hakkının yok edilmesine karşı birleşmeliyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa