22 Mayıs 2011 15:48

Tuncel Ankara biletini aldı

AYDIN, yazar ve sanatçılar Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Sebahat Tuncel için Haydarpaşa garında bir etkinlik düzenledi.“Meclise bir bilet alıyoruz” başlığı ile düzenlenen etkinlikte ilk olarak Kardeş Türküler müzik dinletisi verdi.Sloganlar e

Paylaş

“Meclise bir bilet alıyoruz” başlığı ile düzenlenen etkinlikte ilk olarak Kardeş Türküler müzik dinletisi verdi.

Sloganlar eşliğinden gar önüne gelen Milletvekili Adayı Sebahat Tuncel buradaki konuşmasına, “Biz yoksul olduğumuz için kollektif olarak ancak bir bilet alabiliyoruz” diye espri yaparak başladı.

Ardından konuşmasını, sadece bir bilet almayacaklarını, bir tren kiralayacaklarını belirterek sürdüren Tuncel, bu trene ilk önce kadınların, yoksulların, Kürtlerin, Arapların, Türklerin, Lazların, Çerkezlerin, Ermenilerin bineceğini söyledi.

‘SOKAKLAR BİZİM’

Bu trende kendileri olduğu sürece kimsenin mecliste rahat oturamayacağını dile getiren Tuncel, bu trenin sadece İstanbul’dan değil Edirne’den de Hakkari’den de kalkacağını, kardeşliği sağlamanın yolunun bu olduğunu ifade etti.  Tuncel, barışı sağlamanın yolunun halkların gerçek anlamda eşit ve özgür ortamı sağlamak olduğunu söyledi.

“Bize baraj koyanlara, aramıza duvar örenlere, bizi birbirimize uzak kılanları inat birlikte özgürlüğü kazanacağız. Parlamento bir durak, Sokaklar kiminse iktidar onundur” diyen Tuncel, sokakların kendilerinin olduğunu, sokakların sesini Ankara’ya taşıyacaklarını kaydetti.

Etkinliğe katılan aydınlar da, Tuncel’i neden desteklediklerini belirten kısa konuşmalar yaptılar.

Emeğin ve demokrasinin sesi, kadın ve erkek eşitliğinin sesi, insanların birbirlerini sömürmesine engel olmanın sesi Meclise gelmesini istediğini belirten Sevim Belli, Sebahat Tuncel’i bu sesleri Meclise taşıyacağına inandığı için desteklediğini kaydetti.
Nazım Hikmet’in Memleketimden İnsan Manzaraları kitabının Haydarpaşa tren garından başladığını belirten Tevfik Taş, Haydarpaşa tren garının AKP’nin de gözdesi olduğunu çünkü peşkeş çekmek istediğini kaydetti.

Taş, “Biz dünyanın tüm tarihsel mirasını savunduğumuz için buradayız ve Sebahat Tuncel’in sesimiz olacağı için destekliyoruz. Başbakana şunu söylemek istiyorum. Fransız çingenelerinin çok güzel bir lafı var; ‘kalleşlik etmeden de yaşanabilir.’ Kalleşlik yerine kardeşliği savunduğumuz için buradayız, Yaşasın halkların kardeşliği” diye konuştu.

Konuşmalarından ardından Sebahat Tuncel, “prova yapıyoruz” diyerek Bostancı’daki bir etkinliğe trenle gitti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Selma Gürkan EMEP Genel Başkanı

SONRAKİ HABER

Kasetli siyaset dünya basınında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa